sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Zoe Sugg: Girl Online"That´s New York charm for you."

Sugg, Zoe: Girl Online
Kirjasarja: Girl Online, osa 1
Muut osat: Osa 2  ja osa 3
Julkaistu: 2014
Mistä maasta: Iso-Britannia
Kustantaja: Penguin Books
Sivumäärä: 346

Penelope ´Penny´ Porter harrastaa valokuvausta ja bloggaamista nimimerkillä Girl Online. Hän kirjoittaa rehellisesti kaikesta, mikä koskee teinityttöjen elämää, ja blogi onkin kohonnut valtavaan suosioon. Penny asuu yhdessä äidin, isän ja Tom-veljen kanssa Brightonissa Englannissa. Hänen paras ystävänsä on naapurin poika Elliot, jonka kanssa hän tykkää käydä shoppailemassa tai kahvilassa. Penny kärsii ajoittain paniikkikohtauksista. Hän tuntee myös joutuvansa usein noloihin tilanteisiin. Pennyn elämä saa mullistavan käänteen, kun hänen perheensä matkustaa joululomaksi New Yorkiin.

"This can be our very own corner of the Internet, where we can talk about what it truly feels like to be a teenage girl - without having to pretend to be something we´re not." (s.4)

"Never put the online world before the real one." (s.273)

Kirjassa käsitellään mukaansatempaavasti teini-ikäisiä koskettavia aiheita: omana itsenään olemisen haasteita, kaverisuhteiden muutoksia, ihastumisia, ulkonäköpaineita, perhesuhteita, seksuaalisen suuntautumisen pohdiskelua, henkistä kasvua sekä sosiaalista mediaa ja nettikiusaamista. Kirjaa lukiessa voi pohtia, kumpi maailma on rehellisempi ja aidompi: nettimaailma vai todellinen maailma.

Tutustu myös: Kirjavarkaan tunnustuksia -blogissa on pohdittu kirjailijan käyttäneen haamukirjoittajaa ja saaneen sopimuksen vain youtube-tähteyden ansiosta.

1 kommentti:

  1. Nuortenkirjoja haluaisin lukea lisää, tämän voisi ottaa testiin jossain vaiheessa :)
    Jäimme seurailemaan blogiasi
    Tiia

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!