sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Retki Kirjasto 10:een



Kävin retkellä Kirjasto 10:ssä, joka toimii Postitalossa Helsingin keskustassa. Sää oli syyskuisen harmahtava, mihin loi piristystä kaduille asetetut kesäiset kukat. Rautatieaseman edessä oli perinteisesti soittajia, mainosten jakajia ja sankoin joukoin ihmisiä, joten livahdin mielelläni sisälle kirjaston uumeniin.





Yritin muistella, milloin viimeksi olin käynyt Kirjasto 10:ssä. Siitä on luultavasti jo ainakin viisi vuotta. Ensimmäisenä kiinnitin huomioni bestseller hyllyyn pääovien vieressä, minkä jälkeen pokkaritornit osuivat silmiini. Lattialle oli aseteltu kivasti tassun jälkiä. Kirjasto 10 on valikoimaltaan painottunut eniten musiikkiin, joten muut osastot olivat todella pieniä. Lasten nurkkauksesta löytyi shakkipeli ja kosketinsoitin. Minua huvitti alueelle laitettu kyltti, jossa ilmoitettiin, että siellä ei saa nukkua.



Tunnelmaltaan Kirjasto 10 oli hyvin kiireinen. Ihmisillä oli selkeä tavoite, mihin he halusivat siellä suunnata. Työntekijät saivat tuskin hetken levätä, kun joku jo saapui kysymään neuvoa. Moni asiakkaista käytti kirjaston tietoteknisiä palveluita. Huomasin, että kirjastosta olisi saanut lainata käyttöönsä myös ipadin. Lainasin vaivihkaa yhden pokkareista ja hipsin vähin äänin ulos raittiiseen ilmaan.



Muista kirjastoretkistäni voit lukea aiemmista postauksista.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!