torstai 8. syyskuuta 2016

Retki Kallion kirjastoonKävin retkellä Kallion kirjastossa. Se on yksi suosikki kirjastoistani, sillä pidän sen arkkitehtuurista, sisustuksesta, tunnelmasta ja kirjavalikoiman laajuudesta. Kirjastossa on kaiken kaikkiaan kolme kerrosta. Ylimpänä on lasten ja nuorten osasto. Huomasin heti sisälle astuttuani eteisen pöydille asetellut kirjat. Mielestäni on mukavaa, kun niihin kerätään aina jonkin aihealueen kirjoja esille. Tykkään myös aina ensin tutkia bestseller hyllyt, jos niissä olisi tarjolla aarteita. Kiinnitin seuraavaksi huomioni kylttiin, joka kertoi, kuinka asiakkaat voivat lähettää tuntemattomille kirjeitä. Mielestäni se oli hauska ajatus, johon en ole aiemmin törmännyt kirjastoissa käydessäni.

Hetken aikaa kirjoja tutkittuani kiipesin portaikkoa pitkin aivan ylös asti, missä ensimmäisenä ihastelin kahta rakennelmaa, joihin lapset ja nuoret voivat asettua lukemaan. Osasto on mielestäni kerrassaan ihastuttava! Jostain syystä se on myös aina kovin rauhallinen - kuten kuvista näkyy - tai sitten eksyn kirjastoon aina sellaiseen aikaan, jolloin kukaan muu ei siellä käy. Siirryin takaisin alakertaan ja lainasin kirjan minihaastetta silmällä pitäen.

Muista kirjastoretkistäni voit lukea aiemmista postauksista.3 kommenttia:

 1. Lastenosasto ei ole aina rauhallinen :) Mutta yleensä kohtuullisen, silloinkin kun paikalla on asiakkaita.

  Lähikirjastoni, tykkään.

  VastaaPoista
 2. Kallion kirjasto on näyttävä. Kävin ensimmäisen kerran siellä muutama vuosi sitten. Olin aika hukassa, mutta niinhän siinä käy, kun on tottunut lähikirjaston järjestykseen ja toisessa kirjastossa kirjat ovatkin toisenlaisessa järjestyksessä. :)

  VastaaPoista
 3. Liihottelin joskus vuoden verran Kalliossa ja kirjasto jäi mieleen yhtenä valopilkkuna (toisina pilkkuina oli aamuyönn olueen vivahtavat tunnit Vaasankadulla.) Siitä on jo kohta kymmenen vuotta, 500km välimatkaa.. ja vieläkin tässä työpyödän laatikossa lojuu Helmet-kirjastokortti, jonka tuosta kirjastosta hankin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!