sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Karen M. McManus: Kolme pahan perii

Serkukset Milly, Aubrey ja Jonah Story kohtaavat lomasaarella, johon heidän isoäitinsä on kutsunut heidät kesätöihin. Nuoret eivät ole vuosiin tavanneet toisiaan. Isoäitiään he eivät ole nähneet koskaan aiemmin. Kesä osoittautuu yllätyksellisemmäksi kuin kukaan on osannut arvata. Selviääkö nuorille lopulta, mikä synkkä salaisuus on hajottanut perheen vuosia sitten?

"Tiedätte mitä teitte." (s.16)

Serkkujen vanhemmat ovat mystisiä henkilöitä, jotka kantavat äidilleen kaunaa perinnöttä jättämisestä ja välien katkaisemisesta. He väittävät, että tilanne on aikoinaan tullut heille täytenä yllätyksenä. Isoäiti sen sijaan on kauan sitten lähettämänsä kirjeen perusteella sitä mieltä, että hänen lapsensa kyllä tietävät syyn teolle. Milly, Aubrey ja Jonah haluaisivat saarelle päästyään viimein kuulla, mistä sukutragediassa on kysymys.

"'Meidän ei pitäisi vain istua aloillamme ja miettiä, mitä ihmettä täällä on meneillään. Meidän pitäisi tehdä jotain.'" (s.117)

Milly, Aubrey ja Jonah elävät elämäänsä suvun nimen painon alla. Lehdistö ja paikalliset ihmiset kärkkyvät juoruja varakkaasta suvusta. Serkukset elävät taakastaan huolimatta aika tavallista nuoren elämää hormonien hyrrätessä ja rakkaushuolien piinatessa. Aikuiset näyttäytyvät virheitä tekevinä, apua kaipaavina ja tietoja pimittävinä.

"'Millaista oli kasvaa tietäen, että olisitte voineet elää tyystin erilaista elämää, mikäli vanhempianne ei olisi tehty perinnöttömiksi?'" (s.136)

Kirja käsittelee pääasiassa nuorten elämää ja ajatuksia, mutta loppu on hengästyttävän jännittävä, vaikkakin epärealistinen. Yllätyin siitä, mihin suuntaan juoni kääntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!