lauantai 10. syyskuuta 2022

Rebecca Serle: Unelmien illallinen

Sabrina huomaa osallistuvansa omille syntymäpäiväillallisilleen, joiden kutsuvieraslistan hän on kauan aikaa sitten laatinut. Pöydän ääressä istuu viisi hänelle tärkeää sekä edesmennyttä että elävää henkilöä. Sabrinalla on ainutlaatuinen mahdollisuus puhua kesken jääneet asiat selviksi.

"Jessican katse kirkastui. 'Swani pyysi meitä kirjoittamaan listan viidestä elävästä tai edesmenneestä ihmisestä, joiden kanssa haluaisimme syödä illallista.'" (s.19)

Kirja oli aivan jotain muuta kuin olin odottanut. Tarina tuntui sisällöttömältä. Kuvittelin sen etukäteen taianomaisemmaksi. Mikään ei edennyt. Tarina oli jumissa kuten Sabrinan ja Tobiaksen rakkauskertomus. He olivat kummallinen ja ahdistava pari.

"'Hyvää ei voi olla ilman pahaa- - Monimutkaisesti ja peruuttamattomasti yhteen kieputettuja. Eikä tavoite ole hyvän lopullinen voitto vaan tasapaino.'" (s.52)

Romanttiset kirjat eivät edelleenkään oikein ole minua varten. Mielestäni ne ovat enimmäkseen ahdistavia. Kiinnitin tällä kertaa huomiota siihen, kuinka monta virkettä käytettiin kuvailemaan viinin tai muiden alkoholipitoisten virvokkeiden juomista. En pidä alkoholin suurkulutuksen romantisoinnista.

"Jos meidän piti puhua asiasta, oli parempi puhua siitä juoman kera." (s.217)

Kirja käsittelee läheisten ihmisten menetystä. Takakannessa kysytään, ketkä viisi ihmistä kutsuisit kanssasi illalliselle, jos voisit valita aivan vapaasti. Kysymys saa oivaltamaan, että kesken jääneet asiat kannattaa puhua selviksi ennen kuin on liian myöhäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!