tiistai 27. syyskuuta 2022

Ashley Elston: 10 totuutta ja yksi tehtävä

10 x sokkotreffit -kirja saa jatkoa, kun Sophien serkku Olivia värvää läheisimmät ihmiset auttamaan itseään. Hänen on suoritettava rästiin jäänyt koulun ulkopuolinen liikuntakurssi loppuun, sillä muuten hän ei valmistu lukiosta. Hän ei halua kenenkään tietävän asiasta, sillä häntä hävettää. Olivia on koulun parhaimpia oppilaita, joten kyllä hänen olisi pitänyt suorittaa opintonsa virheitä tekemättä. Kaikki näyttäisi sujuvan hyvin, kunnes Leo Perez ilmestyy paikalle aiheuttamaan sydämen tykytyksiä.

"On niin hiljaista, ettei mikään estä aivojani jankkaamasta jatkuvalla syötöllä samaa asiaa - entä jos en valmistukaan?" (s.23)

Kirja on täynnä nuorten elämäniloa, suuren suvun huolenpitoa ja kevätpörriäisten pörinää vatsanpohjissa. Vanhemmat ylihuolehtivat, isoäiti laatii notkuvia herkkupöytiä, ystäväpiiri tehtailee abibileitä ja epämieluisat serkkutytöt ilkeilevät. Stressiä, huolettomuutta, epätoivoa ja uskoa omiin kykyihin. Valloittava nuortenkirja.

"Olen kolmen vuoden ajan katsellut abien postauksia sosiaalisessa mediassa ja odottanut kuumeisesti omaa vuoroani, ja nyt se vihdoin koittaa." (s.28)

Kirja rohkaisee pohtimaan, mitä elämässä pitäisi arvostaa ja millaisista ansioista ihmisiä pitäisi palkita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!