tiistai 22. toukokuuta 2018

Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea"Niin moni asia olisi voinut mennä toisin."

Smith, Jennifer E.: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea
Julkaistu: 2012
Alkuperäinen julkaisu: 2012
Alkuperäinen nimi: The Statistical Probability of Love at First Sight
Mistä maasta: Yhdysvallat
Suomentanut: Joel Kontro
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
Sivumäärä: 203


17-vuotias Hadley lähtee isänsä häihin Lontooseen. Hän ei ole pitänyt isään kovin paljon yhteyttä sen jälkeen, kun isä päätti jättää perheensä Yhdysvaltoihin ja muuttaa uuden naisen vuoksi Iso-Britanniaan. Hadley tuntee, kuinka isä on hylännyt hänet. Hän kokee pettymystä, kaipausta, surua ja vihaa. Äidin mielestä tytön tulisi silti lähteä matkalle, sillä hän ymmärtäisi myöhemmin sen tärkeyden. Epäjärjestelmällisenä ja hivenen huolimattomana Hadley kuitenkin myöhästyy lentokoneesta. Hänen pelastuksekseen saapuu maailman ihanin poika, Oliver, joka on erityisen huomaavainen, huumorintajuinen ja kohtelias. Nuoret astuvat yhdessä seuraavalle lennolle kohti Lontoota - mikä osoittautuu maailman parhaaksi sattumaksi.

"Hadleyn viha isää kohtaan oli raastavinta mahdollista rakkautta, piinaavaa kaipuuta, se oli kuin toteutumaton toive, joka sai sydämen takomaan vimmatusti." (s.61)

Tämä on suloisen hellyttävä ja ennalta-arvattava tarina ensirakkaudesta sekä voimakas kertomus vanhempien avioeron nostamien tunteiden käsittelystä. Voin lämpimästi suositella kirjaa kaikille nuorille tai nuorille aikuisille. Itselleni kirja toimi hyvänä välipalakirjana, vaikka välillä jouduinkin kiristelemään hampaitani Hadleyn epäjohdonmukaiselle ja huolimattomalle käytökselle - vaikka tiesinkin koko ajan, että kaikki kuitenkin päättyy hyvin.

"´Vanhemmat eivät aina ole oikeassa´ - ´Sen tajuaminen vain vie oman aikansa.´" (s.72)


Helmet lukuhaaste 2018: 11. Kirjassa käy hyvin

YA-lukuhaaste: Kevyt romanssi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!