tiistai 3. tammikuuta 2017

Kirjablogit ja 101 kirjaa!Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta! Sitä juhlistaakseen Yle on koonnut Kirjojen Suomi kokonaisuuden, joka on osa Suomi 100-hanketta ja joka käsittelee suomalaisia kirjoja jokaiselta itsenäisyyden vuodelta uusimmasta vanhimpaan. Seppo Puttosen ja Nadja Nowakin valitsemista kirjoista kuvastuu Suomi ja suomalaisuus ennen ja nyt. Suurin osa kirjoista on luettavissa sivustolta. Kokonaisuuteen kuuluu laajan sivuston lisäksi 101 radio-ohjelmaa, 111 tv-ohjelmaa ja podcasteja. Hankkeella on kahdeksan kummia ja lukuisia yhteistyökumppaneita.

Kirjojen Suomessa on mukana myös 81 kirjabloggaajaa! He kirjoittavat yhdestä tai kahdesta listan 101 kirjasta omannäköisensä postauksen lukukokemuksineen. Bloggaukset näkyvät sekä bloggaajan omassa blogissa että Ylen verkkosivustolla. Olen itse lupautunut lukemaan yhden kirjan tätä projektia varten, mutta uskon tarttuvani muuten vain myös muihin listan kirjoihin, sillä olen asettanut tavoitteekseni lukea tänä vuonna suomalaista kirjallisuutta. Toivottavasti moni innostuu tutustumaan suomalaiseen kirjallisuuteen!

Juhlavuonna on niin paljon tarjontaa, että nyt tosiaankin eletään unelmien aikaa!

Tv-ohjelmat: Areena
Nettisivu: Kirjojen Suomi
Facebook: Yle Kirjojen Suomi
Tunniste: #kirjojensuomi

Tutustu myös: Kotimaiset kirjablogit

2 kommenttia:

 1. Mitä enemmän näen muiden kirjoituksia tästä aiheesta, sitä innostuneemmaksi tulen siitä, että olen mukana - mukavaa, että sinäkin olet projektissa. :D
  Itsenikin on tarkoitus lukea listalta muitakin teoksia kuin minulle nimetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! On mukavaa olla mukana. Ja meitä on paljon!

   Poista

Kiitos kommentista!