sunnuntai 18. joulukuuta 2016

James Frey: Endgame: Pelin säännöt"Loppu on lähellä."

Frey, James; Johnson-Shelton, Nils: Endgame: Pelin säännöt
Kirjasarja: Endgame, osa 3
Muut osat: Osa 1 ja osa 2
Julkaistu: 2016
Alkuperäinen julkaisu: 2016
Alkuperäinen nimi: Rules of the Game: An Endgame Novel
Mistä maasta: Yhdysvallat
Suomentanut: Ulla Selkälä
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 355


Endgame -kirjasarja on tullut päätökseensä. Maan avain ja taivaan avain on löydetty, minkä jälkeen on enää etsittävä auringon avain. Joukko pelaajia on päättänyt liittoutua lopettaakseen koko loppupelin ja tappaakseen sen järjestäjän Kebler 22b:n. Heidän vastassaan on Maccabee, joka haluaa voittaa pelin taatakseen sukunsa pelastumisen, sekä An Liu, joka tuhoaa kaiken, mikä liikkuu. Shari puolestaan haluaisi vain pelastaa tyttärensä Alicen. Ongelmia tuottavat myös maapallon ihmiset, sillä nyt kaikki tietävät loppupelistä. Maailma on kaaoksessa, hinnat kohoavat pilviin ja rikkaat piiloutuvat maan alle odottamaan maailmanloppua.

"Tulossa on tornadoja, tulvia, maanvyöryjä, tuhkaa, pelkoa, puutetta, kärsimystä, kuolemaa. Tulossa on tulimyrskyjä. Asteroidin jälkeinen jääkausi." (s.47)

Kirja jatkoi samalla linjalla kuin edeltävät osat elokuvamaisuudessaan taistelukohtauksineen, takaa-ajoineen ja yllättävine käänteineen. Seurasin mielenkiinnolla jokaisen hahmon matkaa kohti loppua. En joutunut pettymään juoneen, vaikkakin tuonpuoleisen ja henkiolentojen tuominen tähän päätösosaan olivat mielestäni huono ja ihan turha siirto. Tarina olisi toiminut vallan hyvin ilman sitä ulottuvuutta. Voin kuitenkin suositella tätä kirjasarjaa toiminnasta, avaruusolennoista ja dystopiasta pitäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!