sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Sunnuntaina kirjamessuillaKävin bloggaajapassilla Helsingin kirjamessuilla tänään sunnuntaina 30.10.2016.

Keskityin kirjojen sijaan bongaamaan ihmisiä kirjojen takana. Kävellessäni messuhallia ristiin rastiin minusta tuntui kuin kaikkialla olisi menossa haastatteluja ja kirjojen signeerauksia. Tapasin myös muutaman kirjabloggaajan.

Jäin hetkeksi kuuntelemaan Jani Toivolan haastattelua. Hän kertoi matkastaan Keniaan isän puolen sukua tapaamaan. Sukulaiset asuivat savimajoissa ilman sähköä, mutta tunnelma oli lämmin ja rakastava. Toivola mainitsi myös, kuinka hän aikoinaan oli koulunsa ainoa ´ulkoisesti erilainen oppilas´, minkä vuoksi häntä kiusattiin. Hän ei tuntenut olevansa kenialainen, sillä hän ei ollut tekemisissä isänsä kanssa. Tykkään sukututkimuksista ja matkustamisesta, joten oli mukavaa kuunnella Toivolan muistelua.

Puoli viideltä pysähdyin seuraamaan, kuinka Antti Tuisku signeerasi kirjaansa, joka on tavallaan sekä kuvakirja että päiväkirja. Tuisku siirtyi lavalle haastateltavaksi, minkä jälkeen hän jatkoi taas kirjojen signeerausta. Haastattelussa selvisi, kuinka valokuvaaja Otto Virtanen toimi alun perin keikkabussin kuljettajana. Antti Tuisku kertoi kesän keikkojen olleen erityisen tärkeitä, sillä hän sai todeta olevansa suosionsa huipulla päästyään pääesiintyjäksi Suomen suurimmille festareille. Haasteita loi huonontunut terveydentila. Tuisku kuvasi, kuinka hän oli tippaletku kädessään sairaalassa yhdeksän tuntia ennen lavalle astumista eikä suostunut perumaan keikkaa. Minua alkoi puistattaa. Olisi tehnyt mieli kertoa artistille, että hänen tulisi ensisijaisesti hoitaa itseään eikä aina ajatella vain muita. Tosiasiassa sillä, että hän ei huolehdi itsestään, hän tekee myös hallaa muille. Muutaman keikan peruminen ei ole paha juttu, jos sillä välttää esimerkiksi kunnon lopullisen romahtamisen.

Kirjamessut on kiva päättää Harry Potter aiheiseen kuvaan, sillä luen parhaillaan Harry Potter ja puoliverinen prinssi nimistä kirjaa. Helsingin kirjamessuilla oli ihanaa käydä! Olen väsynyt, mutta onnellinen!Lue myös eilisen messupäivän postaus! Messukuulumisia myös Unelmien aika twitterissä.1 kommentti:

  1. Ihania kuvia kummassakin postauksessasi. Oli kiva tavata kirjamessuilla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!