maanantai 29. huhtikuuta 2024

Timo Parvela: Ella teatterissa

Ella on ensimmäisellä luokalla. Hän on nauravainen ja puhelias. Kaikki ovat hänen kavereitaan kuten urheileva Pate, tomera Hanna, nero Tuukka, herttainen Tiina, herkkä Samppa sekä kovakuorinen Pukari. Ella pääsee luokkakavereidensa kanssa teatteriin. Luokka tekee myös oman näytelmän.

"- Esiripun takana on näyttämö, jossa näytellään sitten, kun valot sammuvat, Tuukka jatkoi.
- Tosi älykästä näytellä pimeässä verhon takana, Samppa ihmetteli.
- Se on taidetta, väitti Tuukka." (s.29)

Ella ja kaverit taitavat tilannekomiikan. Heidän seurassaan tapahtuu aina jotain hauskaa keskittymiskyvyttömyyden ja väärinymmärrysten seurauksena. Luokan opettajan hiukset tosin harmaantuvat ennen aikojaan. Kirjojen lukeminen toimii aikuisille vertaistuellisena hupina ja lapsille puhtaana hauskanpitona. Samaistun itse etenkin tilanteisiin, joissa aikuinen antaa ohjeita lapselle, ja toinen lapsi luulee, että aikuinen puhuu hänelle. Tragikoomisia tilanteitahan siitä syntyy.

"Kaikki olivat iloisia ja opettajakin oli selvästi joulutunnelmissa. Hänen partansa oli kasvanut ja siihen oli tullut vähän harmaatakin. Kun vielä ottaa huomioon hänen kumaraan painuneen ryhtinsä, niin opettaja muistutti päivä päivältä enemmän joulupukkia." (s.50-51)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!