tiistai 4. huhtikuuta 2023

Laura Jane Williams: Etsintäkuulutus

Daniel kulkee joka aamu samalla metrovaunulla töihin. Siihen hyppää toisinaan myös Nadia. Daniel ei uskalla puhua suoraan naiselle, johon on ihastunut, vaan kokeilee romanttisempaa lähestymistapaa lehden palstan kautta. Nadia näkee ilmoituksen, johon hänen ystävänsä auttaa vastaamaan. Alkaa flirttaileva viestittely lehden palstalla ja huvittavien tilanteiden sarja tosielämässä.

"Ruuhkametro oli tunnetusti maailman surkein paikka alkaa jututtaa ketään, olihan pelkkä kanssamatkustajalle hymyileminenkin niin tavatonta, että se riitti leimaamaan kaistapääksi. Niinpä Daniel pelkäsi vaikuttavansa limaiselta pervolta, jos aloittaisi keskustelun täysin puskista." (s.45)

Nadia haaveilee joka toinen päivä elämänmuutoksen aloittamisesta. Hän inhoaa aamuherätyksiä alkoholin liikakäytön, valvomisen ja Netflixin katselumaratonien harrastamisen vuoksi. Hän työskentelee toimistolla teknologian parissa ja on riippuvainen kahvista. Daniel on toivoton romantikko, joka kaipaisi ison annoksen itseluottamusta. Hän suree edesmennyttä isäänsä, kärsii paniikkikohtauksista ja käy terapiassa. Hän jakaa asunnon kokaiinia käyttävän kämppiksen kanssa. Nadia ja Daniel yrittävät molemmat omilla tahoillaan saada itseään ryhdistäytymään. Onneksi molemmilla on hauskoja ystäviä, joilla on halu tukea kaveria kumppanin löytämisessä.

"Miksi miehet haluavat mallinvartaloisen naisen, jossa yhdistyy äiti ja terapeutti ja paras kaveri ja kannustaja, kun pystyvät itse parhaimmillaan tarjoamaan sen, etteivät ole ikinä tappaneet ketään ja osaavat ehkä kokata kanaa ja sienikastiketta?" (s.54-55)

Nadian ja Danielin tarina on suloinen ja hauska. Se leikittelee ajatuksella tosirakkaudesta, joka syttyy satunnaisen kohtaamisen seurauksena. Tarinassa on vakavia sävyjä Nadian yrittäessä päästä yli toksisen parisuhteen päättymisestä. Danielilla on puolestaan isän menetyksestä johtuva surutyö kesken. Nadian ja Danielin kissa ja hiiri leikki kantaa, kunnes jää loppupuolella junnaamaan paikallaan ennen kuin taas kiihtyy kiihtymistään.

"Hän saattaa lukea ilmoitusta juuri nyt, hän mietti. Hän saattaa ajatella minua juuri nyt, kun minä ajattelen häntä." (s.74)

Luin kirjan instagramissa toimivaa Samppanjaa ja kirjakarkkeja -lukupiiriä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!