Kolmen sukupolven naiset - Sirkka, Siru ja Jade - käyvät läpi oman elämänsä kipukohtia ja unelmia erään pääsiäisen aikana. Naisten kotikylä on jämähtänyt 90-luvulle. Ainoastaan sähkölaitteet kertovat, mitä vuotta oikeasti eletään. Nuoret jakavat koulussa koulukuvauksesta saatuja tarrakuvia, pukeutuvat Hobby Hallista tilattuihin vaatteisiin ja katsovat kotona tosi-tv-sarjaa varsinaisena katseluaikana. Vanhemmat viettävät aikaa lähikapakassa, kun taas isovanhemmat yrittävät pitää kulisseja yllä ulkoisilla statussymboleilla.
"Suomen suosituin juontaja kertoo jälleen kerran, että kuka vain pystyy mihin vain, kunhan uskoo unelmiinsa" (s.15)
Pilvi Hämäläinen leikittelee kirjassaan häpeällä ja häpäisemisellä. Välineeksi sopii mikä tahansa asia, joka erottaa henkilön muista ihmisistä, kuten sairaus, sukupuoli ja yhteiskuntaluokka. Musta huumori viuhuu ja käy jopa pissa-kakka puolella. Kirjan henkilöiden elämää, tunteita ja traumoja käydään läpi huumorin tukemana, komiikan keinoin. Lempeää kanssaelämistä.
"- ne jotka tänne haluaa jäädä on niitä, jotka nimenomaan ei halua että mikään muuttuu" (s.7)
Kirjassa käsitellään päihteiden käyttöä, kiusaamiseen puuttumattomuutta, naisvihaa, kaupunkilaisvihaa ja luokkavihaa. Suvaitsemattomuutta erilaisuutta kohtaan. Tarinassa on railakkaita juonenkäänteitä ja hyviä oivalluksia. Ihmisten erilaisuus on rikkautta. Meistä jokainen voi katso itseään peilistä, ilveillä ja pelleillä ja nauraa peilikuvansa kanssa. Huumori auttaa itsensä ja sitä kautta myös muiden hyväksymisessä.
Haluaisin ehdottomasti lukea lisää kirjoja Hämäläiseltä!
Pidin tästä paljon! Tarkka katse ja musta huumori viehättivät.
VastaaPoista