tiistai 30. elokuuta 2022

Blogi täyttää 7 vuotta!

Kirjablogini täyttää tänään seitsemän vuotta!

Unelmien kautta elämisestä on tullut minulle elämäntapa. Käytän etenkin instagram tiliäni unelmoinnin apuvälineenä. Blogi ja tili kuuluvat nykyään erottamattomasti yhteen.

Vastaan instagram seuraajiltani saamiini kysymyksiin:

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
Miten innostuit aloittamaan kirjablogin? 

Elin kesää 2015. Olin sattumien kautta palannut lukemisharrastuksen pariin ja ajautunut seuraamaan kirjablogeja. Liityin lukemiseen liittyvään facebook ryhmään, jossa minua kannustettiin perustamaan oma kirjablogi. Mietin sängyn laidalla istuessani sopivaa nimeä. Halusin nimen olevan sellainen, jonka alle voisin halutessani kirjoittaa muistakin aiheista kuin kirjoista. Päässäni alkoi soida Tuhkimon A Dream Is a Wish Your Heart Makes.

"Have faith in your dreams and someday 
Your rainbow will come smiling through
No matter how your heart is grieving
If you keep on believing
The dream that you wish will come true" 

Halusin vihdoin toteuttaa unelmiani. Joka päivä. Ei joskus sitten kun, vaan nyt. Halusin elää unelmien aikaa. Blogista tuli askelmittari. Työkalu, jonka avulla, yksi askel kerrallaan, pääsin kokemaan ihania, pieniä, mutta aiemmin saavuttamattomissa olleita unelmia.

Miksi päätit perustaa kirjatilin?

Perustin instagramiin tilin joulukuussa 2016, sillä silloin oli tapana luoda blogille oheistilejä eri sovelluksiin. Ensimmäiset julkaisuni vain mainostivat blogiani. Nyt instagramin lukemista harrastavat tilit eli kirjagram on ihan oma juttunsa.

Mikä on ollut parasta blogin ja kirjagramin perustamisessa?

Alkuperäisen tavoitteen saavuttaminen. Elän unelmiani joka päivä. Lukeminen on tärkeässä osassa elämääni. Olen päässyt kulttuurin pariin: teatteri, baletti, sirkus, elokuvat ja museot. Nautin retkeilystä ja vuodenaikojen vaihtelusta. Rakastan tarinoita eri muodoissa. Rakennan omaa elämäntarinaani uusien kokemusten avulla. Keskustelen muiden harrastajien kanssa sekä kirjamessuilla että muissa tapaamisissa.

Mitä eroja kirjabloggaamisessa ja kirjagramin pitämisessä on? Onko kirjablogit oma yhteisönsä?

Julkaisen oikeastaan saman tekstin sekä blogiin että instagramiin. Jälkimmäiseen laitan lisäksi kaikkea muutakin harrastukseeni liittyvää etenkin tarkoituksella ilmaista omia mielipiteitä, esitellä omaa elämäntapaa ja herättää keskustelua.

Yhteisö käsitteen käyttö on haastavaa. Tavallaan samaa harrastusta harrastavat voidaan niputtaa yhden nimetyn yhteisön alle, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki olisivat tietoisia toisistaan saati jakaisivat saman näkemyksen harrastuksesta. Sekä kirjagrammaajilla että kirjabloggaajilla on omat enemmän tai vähemmän aktiiviset facebook ryhmänsä. Osa harrastaa sekä kirjabloggaamista että kirjagrammaamista. Itse en varsinaisesti erota niitä toisistaan.

Bloggaaminen vs insta. Hyvät ja huonot puolet?

Blogiin kirjoittaminen on aika yksinäistä, sillä se koostuu pelkästään teksteistä muutamia kommentteja lukuunottamatta. Instagramissa toimitaan nimenomaan persoonana, vaikka ei näyttäisikään omia kasvojaan, ja palautetta annetaan aika raadollisestikin. Ihmisten kanssa kommunikointi on sekä ihanaa että välillä haastavaa.

Blogissa pääosassa on teksti, kun taas instagram painottuu kuviin ja videoihin. Blogi toimii hyvänä pohjana ja peruskalliona, kun taas instagramissa voi kokeilla omia rajojaan. Tykkään niiden yhdistelmästä.

Mitkä ovat olleet bloggausurasi huippuhetkiä?

Askeleet eteenpäin. Ensimmäinen tapaaminen muiden harrastajien kanssa ja yhteisiin tempauksiin kuten lukuhaasteisiin osallistuminen, bloggaajan asemassa kirjamessuille ja kutsuvierastilaisuuksiin meneminen, kirjailijoiden tapaaminen, teatterin ja baletin katsomoihin medialipulla pääseminen, palkallisen blogipostauksen tekeminen, hyvän palautteen saaminen, monipuolinen lukeminen ja sellaisiin paikkoihin meneminen joihin en ilman blogia olisi mennyt ja sellaisten ihmisten tapaaminen joita en ilman blogia olisi tavannut. Uusia ideoita, kokemuksia, oppimista, elämyksiä ja elämäniloa.

Miten koet itse muuttuneesi kirjoista kirjoittajana? Vai oletko muuttunut?

Koen, että kirjoitan nykyään pidempiä ja monipuolisempia tekstejä.

Minkä unelman toteuttamista tavoittelet seuraavaksi?

Olen jo pidempään yrittänyt pohtia uusia unelmia. Mitä voi unelmoida, kun alkuperäiset tavoitteet on saavutettu? Olen kokeillut, mitä kaikkea harrastukseen voi sisällyttää ja mitä kaikkea sen avulla voi tehdä. En halua ammattimaistaa harrastusta tai tehdä sitä työkseni.

Haluaisin päästä joku päivä puhumaan harrastuksesta live-yleisölle. Olisi ihanaa, jos Unelmien aika näkyisi lehtiartikkelissa. Olisi hauskaa uskaltaa järjestää insta-live.

Kiitos kaikille, jotka olette seuranneet blogiani <3

8 kommenttia:

 1. Lämmin onnentoivotus sinulle ja blogillesi. Toivon blogillesi pitkää ikää :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea!
  Itse luovuin Instasta, en jaksanut kahta eri kanavaa ja oli itsestään selvää, että siinä mittelössä blogi voittaa.

  VastaaPoista
 3. Onnea seitsemänvuotiaalle! Oli kiva lukea vastauksiasi.

  VastaaPoista
 4. Onnea 7-vuotiaalle eli ekaluokkalaiselle!

  VastaaPoista
 5. Isot onnittelut merkkipäivän johdosta!
  Saanko kysyä, mikä on palkallisen blogipostauksen tekeminen, jonka mainitset huippuhetkissäsi?
  Itse ole vierastanut kaikkea kaupallista, koska en halua minkään ilmaiseksi saadun sitovan minua tai vaikuttavan mielipiteisiini.
  En jaksa myöskään olla kuin blogeissa. Pidän hitaammasta viestimisestä ja pitkistä teksteistä. Miksi kirjallisuuden harrastajat haluavat julkaista kuvia ja videoita?

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea! Blogissasi on aina kiva käydä.

  VastaaPoista
 7. Isosti onnea 7-vuotiaalle Unelmoijalle ja kiitos hyvästä ja kiintoisasta mietteidesi avauksesta! Jatkukooon taipaleesi kohti uusia valoisia unelmia ja niiden toteuttamista. Elämä on suuri seikkailu, eläkäämme se täydesti todeksi:)

  VastaaPoista
 8. Lämpimät onnittelut 7-vuotiaalle ja kiitos antoisasta ajatustesi avauksesta. Jatkukoon taival yhtä valoisissa merkeissä kohti uusia unelmia ja niiden toteuttamista:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!