maanantai 20. toukokuuta 2019

Jessica Townsend: Nevermoor: Morriganin koetukset

Morrigan Korppi on kirottu lapsi, jonka on määrä kuolla ehtoona. Koko kylä pelkää häntä ja etenkin hänen pahaa silmäänsä, joka saa isoäidit kaatumaan ja ruoat pilaantumaan. Pahin on Morriganin perhe, joka käyttäytyy välinpitämättömästi häntä kohtaan. Isä ajattelee vain omaa uraansa ja äitipuoli intoilee tulevasta perheenlisäyksestä. Muutama tunti ennen kuoleman koittoa paikalle saapuu Jupiter Pohjoinen, joka tarjoaa Morriganille paikkaa Meineikkaassa seurassa. Kaksikko pakenee maagiseen Nevermooriin, jossa Morrigania odottavat vuoden kestävät pääsykokeet eli koetukset. Paikalle on saapunut noin 500 muuta ehdokasta, mutta vain 9 heistä valitaan. Kaikilla lapsista on taianomaisia kykyjä. Morrigan ei voi ymmärtää, miksi Jupiter on valinnut hänet ehdokkaakseen. Mikä hänen kykynsä on?

Morrigan tutustuu Pihlaja Swiftiin, joka osaa ratsasta lohikäärmeillä ja joka on ottanut mallia Ron Weasleyn pukeutumisesta villapaitoineen kaikkineen. Hän saa ystävän lisäksi tietenkin myös vihollisen. Noelle on kaunis ja suosittu, mutta ilkeä suustaan. Morriganin koetuksista huokuu kolmivelhoturnajaisten tunnelma. Tällä kertaa kilpailujen varjoksi ei lankea Voldemort vaan Meinioseppä, josta kukaan ei halua puhua mitään. Morrigan saa asua Jupiter Pohjoisen omistamassa hotellissa, joka muuttaa alati muotoaan. Sen irtaimisto kasvaa ja hajoaa kuin kasvit. Hotellin taloudenhoidosta vastaa ihastuttava jättiläiskissa Fenestra. Morrigan kohtaa myös vampyyrikääpiön. Nevermoorissa asuu monenlaisia olentoja trolleista yksisarvisiin ja noidista zombeihin. Morrigan ei ole koskaan viihtynyt yhtä hyvin. Hän haaveilee seuran jäsenyydestä - veljistä ja sisarista. Morrigan pelkää koetuksissa epäonnistumista ja takaisin kotiin joutumista. Mikä häntä edes odottaisi kotona? Varma kuolemako?

Tarina on kaiken kaikkiaan ennalta-arvattava, mutta mukavalla tavalla tuttu ja turvallinen. Sen lukee ahmien, sillä koko ajan haluaa tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Mielestäni kiinnostavinta on tutustua Morriganin kohtaamiin ihmeellisiin asioihin elävältä vaikuttavasta koepaperista omille teilleen karkaavaan varjoon. Nevermoor on lumoava. Haluaisin ehdottomasti kuulla lisää sen taianomaisesta maailmasta. Voin suositella kirjaa sekä lapsille että aikuisille, jotka ovat fantasian ystäviä. Harry Potter -kirjojen fanit saattavat löytää kirjasta monia tuttuja elementtejä sekä hyvässä että pahassa. Kirja toimisi vallan mainiosti omillaan ilman niitä. Toivon, että tulevissa kirjasarjan osissa jätetään viittaukset Harry Potteriin kokonaan pois ja keskitytään Morriganin omaan ainutlaatuiseen tarinaan.


Helmet lukuhaaste 2019: 35. Kirjassa on yritys tai yrittäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!