sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Camilla Läckberg: KultahäkkiKirjailija Camilla Läckberg vieraili Helsingissä markkinoimassa uusinta Kultahäkki-kirjaansa. Osallistuin kutsuttuna Helsingin Hotel Kämpissä järjestetylle bloggarilounaalle, jonka aluksi nähtiin kirjailijasta lyhyt esittelyvideo ja kuunneltiin itse kirjailijan haastattelua. Läckberg keskusteli lounaan aikana urastaan. Lopuksi hän poseerasi yhteiskuvissa ja signeerasi kirjojaan. Bloggarit saivat lähteä tilaisuudesta kirja ja lahjakassi mukanaan.

Kultahäkki on jännitysromaani, joka kertoo Fayesta, jonka elämältä putoaa pohja, kun hänen aviomiehensä jättää hänet toisen naisen vuoksi. Aviopari on elänyt näennäisen täydellistä elämää. Heillä on asema seurapiireissä, pieni tytär ja upea koti. Eron jälkeen Faye ymmärtää eläneensä kuin kultaisessa häkissä alistuessaan aviomiehensä valtaan. Vuosia kestäneen henkisen väkivallan paine ja lapsuudesta nousevat ahdistavat muistot saavat Fayen muuttumaan. Ajatus kostosta on valmis.Camilla Läckberg painottaa tehneensä uransa eteen paljon töitä. Hän muistaa eräänkin hetken, kun hän puhui kirjastaan kolmelle katsojalle. Nyt hänen signeeraustaan jonotetaan jopa tunteja - etenkin Espanjassa hän on ´rocktähti´. Läckbergin tavoitteena on ollut brändätä itsensä. Hän aloitti sen luomalla oman blogin ja suostumalla jokaiseen haastatteluun. Kustannustoimittajat ovat vierastaneet hänen markkinointiajatustaan, mutta ymmärtäneet sitten sen mahtavuuden. Läckberg on selvästi onnistunut tavoitteessaan saada ihmiset menemään kirjakauppaan ja pyytämään ´uusinta Camilla Läckbergiä´ sen sijaan, että pyytäisivät Kultahäkin. Hän muistaa mainita, että kirjaa kirjoittaessa hän ei ajattele ollenkaan lukijaa tai vallitsevia muoti-ilmiöitä. Hän kirjoittaa siitä, mitä haluaa. Kirjan valmistuttua alkaa vasta markkinointi, sillä totta kai hän haluaa, että mahdollisimman moni lukee kirjan. Läckbergin luontevaa keskustelutyyliä ei voi kuin ihailla. Kaikki on tilaisuudessa tarkoin suunniteltua alkaen kirjojen asettelusta Hotel Kämpin hulppeaan ympäristöön ja päättyen vapautuneeseen vilkutukseen kirjailijan poistuessa salista. Läckberg on alansa rautainen ammattilainen.Kirja sisältää ajatuksen siitä, kuinka naisten tulisi tukea toisiaan. Etenkin Fayen ja Chrisin ystävyys kuvaa tuota naisten kuolematonta lojaalisuutta toisiaan kohtaan. He auttavat surun hetkellä, kannustavat eteenpäin ja iloitsevat saavutuksista. Paras ystävä on se, joka saa sanoa mielipiteensä suoraan. Naisten tulisi myös vallata alaa, joka on perinteisesti kuulunut miehille.

"Heitä oli kokonainen armeija. Armeija, joka vain odotti että saisi hyökätä. Useimmat naiset - olivatpa he miten rikkaita tai menestyneitä tahansa - olivat joutuneet miesten pettämiksi. - Useimmat naiset ovat sotainvalideja. Tavalla tai toisella." (s.183)

"Olen viime kuukaudet kartoittanut naisten tarpeita ja toiveita. Ja arvaa mitä kaikki haluavat? Kostoa." (s.194)

Camilla Läckberg painottaa, että jokaisen tulisi luottaa vain itseensä. Hän tarkentaa, että hän kyllä rakastaa miehiä, mutta heille ei saa antaa valtaa omaan itseensä. Jokaisen tulee ottaa vastuu omasta elämästään.

"Pitäisihän hänen saada kohtalainen osuus Jackin omaisuudesta. Hänellä oli kuitenkin ollut merkittävä rooli sen luomisessa. Jack oli sanonut, että kaikki mikä oli hänen oli myös Fayen, että menestys oli molempien ansiota. Miten Jack oli yhtäkkiä unohtanut sen?" (s.167)Kiitos Kustannusosakeyhtiö Otavalle kutsusta tilaisuuteen.

Kirja on saatu Kustannusosakeyhtiö Otavalta tilaisuuden yhteydessä.


2 kommenttia:

  1. Minulle tämä oli ensimmäinen Läckberg. Pidin tästä todella paljon. Kuulun facebookin dekkari-ryhmään ja tämä kirja on herättänyt todella paljon vastakkaisia mielipiteitä. - Mutta ainakin minä aion lukea toisenkin osan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole myöskään lukenut muita kirjoja kyseiseltä kirjailijalta. Voin uskoa, että kirja jakaa mielipiteitä, sillä siinä on kyllä hyviä aiheita, mutta tapahtumat ovat epäuskottavia ja ennalta-arvattavia.

      Poista

Kiitos kommentista!