sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Helmet lukuhaaste 40/50

Syyskuussa luin Helmet lukuhaasteeseen kuusi kirjaa.Kiitos kaikille, jotka vinkkasitte helppolukuisia ja ohuita kirjoja! Sain kirittyä lukuhaasteessa ja samalla tutustuin hyviin kirjoihin! Osaisitteko suositella lukuvinkkejä vielä seuraaviin kohtiin: 34. Kirjassa syntyy tai luodaan jotain uutta ja 35. Entisen itäblokin maasta kertova kirja? Muihin puuttuviin kohtiin minulla on jo kirja lukupinossa!


Syyskuussa haasteeseen lukemani kirjat:

1. Kirjassa muutetaan
S.K. Tremayne: Tulilapsi

12. Sarjakuvaromaani
Marjane Satrapi: Persepolis

18. Kirja kertoo elokuvan tekemisestä
Veera Salmi: Puluboin ja ponin pöpelikkökirja

25. Novellikokoelma
Salla Simukka: Sytytä valot!/Sammuta valot!

43. Suomalainen kirja, joka on käännetty jollekin toiselle kielelle
Karoliina Korhonen: Suomalaisten painajaisia

48. Haluaisit olla kirjan päähenkilö
Karoliina Suoniemi: Ihan oikeat prinsessat ja prinssit


Kaikki haasteeseen lukemani kirjat päivittyvät HelMet lukuhaaste 2018 sivulleni.

15 kommenttia:

 1. Hyvin olet edennyt HelMet lukuhaasteessa. Yksi kirja joka tulee mieleen entisestä itäblokista on tämä DDR:ää käsittelevä kirja: Marion Brasch: Ja nyt hiljaisuus. 2014. Lurra Editions.

  VastaaPoista
 2. Minä luin kohtaan 35. Entisen itäblokin maasta kertova kirja virolaisen Rein Raudin romaanin Täydellisen lauseen kuolema. Se on aika kepeä ja helppo luettavaksi, vaikka kertoo Virosta neuvostoajan lopun lähestyessä.

  VastaaPoista
 3. Itse en osallistunut tuohon Helmet-haasteeseen tänä(kään) vuonna, jotenkin siinä tuntuu noiden eri kohtien määrä korvaavan laadun. Osa jutuista on jotain tyyliin "kirja on julkaistu useammassa formaatissa", eikö kaikki vähänkään mainstreaminpi kirjallisuus ole?

  VastaaPoista
 4. Minulla käy tämän haasteen kanssa aina niin, että alkuun täyttyy nopeasti ja sitten jumahtaa... Nytkin puuttuu vielä aika monta. Tosin osasyynä voi olla erittäin opportunistinen asenteeni - yleensä nimittäin vain merkitsen lukemistani kirjoista ne, jotka osuvat, enkä etsi lukemista haasteen kriteerien mukaisesti. Pitäisi varmaan...

  VastaaPoista
 5. Lukenut kaksi noista mainitsemistasi teoksista, Persepolis oli kyllä 100 kertaa parempi teos kuin Tulilapsi! Itäblokki-kohtaan laitoin Wladimir Kamirerin kirjan Ryssändisco, mutta voisin myös suositella tuota äsken lukemaani Naisten aikaa (Jelena Tzisova), joka tosin ei ollut kovin helppo eikä nopealukuinen.

  VastaaPoista
 6. Näistä olen lukenut ainoastaan tuon Salla Simukan novellikokoelman. Persepoliksen olen liannut monta kertaa, mutta jotenkin se on palautunut takaisin kirjastoon lukemattomana. Mutta vielä joskus. Minä en ole päivittänyt viimeisimpiä lukemiani Helmet-haastesivulleni. Muutama tosi vaikea kaipaa kyllä apuja. Esim. 13. Kirjassa on vain yksi tai kaksi hahmoa ainakin sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ Siis lainannut en liannut (puhelimella kommentointi haastavaa autocorrectin takia) :D

   Poista
 7. Kohtaan 34. ehdotan Atwoodin Yli veden ja kohtaan 35. Kunderan Olemisen sietämätön keveys.

  VastaaPoista
 8. Vielä uusi kommentti: Veera Salmen uusi Puluboi kiinnostaa kovasti. Olen lukenut aiempia kirjoja 7-vuotiaan lapsenlapseni kanssa ja ne ovat olleet niin mieluisia.

  VastaaPoista
 9. Olen näistä lukenut ainoastaan tuon Karoliina Korhosen minikirjan. Muut ovat kyllä nimeltä tuttuja. Itse pähkäilin myös tuota kohtaa 35, kunnes yhtäkkiä tajusin että minulla on hyllyssäni lukematon Sandor Marain (unkarilainen) romaani Embers, joka minun on pitänyt lukea jo pitkään mutten vaan ole saanut aikaiseksi. Nyt saanen sen luettua haasteen siivin vihdoin. :) Sandor Maraita ei käsittääkseni ole suomennettu, harmi. Mutta Ilmar Taskan Pobeda 1946 sopisi myös tuohon kohtaan. Oletko lukenut? Itse luin sen kesällä ja pidin kovasti!

  VastaaPoista
 10. Minä olen taas vähän jäljessä haasteesta, katsotaan saanko sitä loppuun. Tai lähinnä olen jäljessä oman tilastointini kanssa, joten en itse asiassa tiedä, kuinka "paha" tilanne on.

  Tuosta Tulilapsesta olen lukenut kehuja, Persepolis on mahtava, Puluboi hauska (tosin olen lukenut vain ensimmäisen kirjan) ja Simukka minulla on kesken. Tsemppiä haasteen loppuun!

  VastaaPoista
 11. Minulle ei valitettavasti tule mieleen hyviä lukuvinkkejä kyselemiisi kohtiin, mutta sain tästä postauksesta kyllä itselleni yhden oivan lukuvinkin! Tuo Ihan oikeat prinsessat ja prinssit vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! <3

  VastaaPoista
 12. Sinulla on haaste hyvällä mallilla! Itse olen kohta lukenut vasta 29 kirjaa ja pahoin pelkään tämän vuoden haasteen olevan ensimmäinen, jossa en saa kaikkia kohtia täyteen, ellen onnistu tekemään huimaa loppukiriä.

  Olen lukenut syyskuun saldostasi vain Suomalaisten painajaisia, mutta kiinnostuin Persepoliksesta - se sopisi hyvin ainakin Sarjakuvahaasteeseen.

  VastaaPoista
 13. En ole lukenut näistä mitään, mutta tuo Ihan oikeat prinssit ja prinsessat alkoi kiinnostaa.

  Helmet-lukuhaastetta en ole suorittanut, olen ylipäänsä huono innostumaan lukuhaasteista, mutta on kiva seurata muiden urakointia ja lauluvalintoja 😊

  VastaaPoista
 14. Wau, onpa haasteesi mennyt hienosti! Seuraan kaikkia tämän lajin urakoijia kunnioittavalla katseella, koska oman lukemiseni valinnat ovat niin suurelta osin carpe diem -tyyppisiä äkkivalintoja, ettei järjestelmällisyydelle jää 50 kirjan tilaa.

  Toisaalta, voisi olla ihan mielenkiintoista katsoa kuinka moni luetuista kirjoista sopisi haasteeseen. Ehkä ensi vuonna ;-)

  Minna /Kirsin Book Club

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!