perjantai 15. joulukuuta 2017

Timo Parvela: Kepler62: Kirja kuusi: Salaisuus"Oliko se... kuningas?"
 
Parvela, Timo; Sortland, Bjorn: Kepler62: Kirja kuusi: Salaisuus
Kirjasarja: Kepler62, osa 6
Muut osat: Osa 1, osa 2, osa 3, osa 4 ja osa 5
Julkaistu: 2017
Mistä maasta: Suomi
Kuvitus: Pasi Pitkänen
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 189

Salaisuudet alkavat viimein paljastua. Kepler62 planeetalle asumaan asettuneet lapset ovat saaneet jo selville, että maapallo on Scorpion verkkopelin hallinnassa, sillä se on levittäytynyt hallitsemaan kaikkia maailman verkkoon asennettuja laitteita. Tärkeät ja rikkaat ihmiset on tarkoitus pelastaa uudelle planeetalle, kunhan sen alkuperäiset asukkaat on ensin raivattu pois tieltä lapsiin istutetun tarttuvan taudin avulla. Kuningas on viimein herännyt, ja koittaa viimeinen taistelu lasten ja pahisten välillä. Lasten ei auta muuta kuin toivoa parasta.

"Outo juttu, miten me ihmiset ensin tykkäämme jostain ja vähän ajan päästä kyllästymme. Koko ajan pitää saada jotain uutta. Oikeastaan se on tosi sairasta." (s.48) 

Kirjassa aiheina ovat pelko, sota, toisinajattelijoiden vangitseminen ja toisten manipuloiminen lääketieteellisin keinoin sekä perhe, ystävyys ja rakkaus. Pidän siitä, että lapsille suunnattu kirjasarja käsittelee rankkoja aiheita seikkailun lomassa. Kepler62 kirjasarja on ehdottomasti lastenkirjallisuuden kärkeä mielenkiintoisine juonineen ja upeine kuvituksineen. Kirjan loppu jää tavallaan avoimeksi, sillä ei voi täysin tietää, kuinka kaikkien lopulta käy. Toisaalta pidän loppuratkaisusta, mutta toisaalta olisin halunnut tietää vielä lisää. Tavallaan rakastan avoimia loppuja, sillä ne jättävät tilaa omalle mielikuvitukselle. Mikään tarina ei oikeastaan koskaan pääty, vaan elämä jatkaa kulkuaan aina seuraavaan suuntaan.

"Tuntuu kuin osa minusta kuolisi. - Kaikki kaunis ja todellinen tuhoutuu ympäriltäni." (s.138) 


100 suomalaista kirjaa: 41/100


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!