sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Jessica Townsend: Nevermoor: Morriganin kutsumus

Morrigan Korppi on läpäissyt koetukset ja opiskelee nyt Meineikkaassa seurassa. Hän on yksi yhdeksästä lapsesta, joita koulutetaan heidän erikoislaatuisia kykyjään ajatellen. Mutta kuinka opetetaan meinioseppää, jonka edeltäjät ovat olleet pahoja? Tarkoittaako se sitä, että myös Morrigan on paha? Onko hänellä edes mahdollisuutta valita hyvien puolta?

Morrigan asuu suojattinsa Jupiter Pohjoisen luona, vaikka mies on suurimman osan ajasta poissa. Nevermooria nimittäen koettelee katoamistapauksien sarja. Morrigan kulkee huoneeseensa ilmestyneen oven kautta asemalle, josta yksikön 919 junailija neiti Hilpiä hakee suojattinsa Meiseuhun opiskelemaan. Kirjan kiehtovin henkilö on ehdottomasti oppilasemäntä Dulcinea Peurapuro, jolla on karmaiseva toinen puolensa. Pidän myös mesmeristi Soinnun kyvystä. Jännittäviä ovat myös meiläimet ja illäimet, joita ei missään nimessä saa sekoittaa toisiinsa, sillä se olisi loukkaavaa. Nevermoor on taianomainen ja salaperäinen paikka. Se kätkee sisäänsä toinen toistaan uskomattomampia olentoja sekä joukon ennenkokemattomia salaisuuksia. Mitä kaikkea mystistä kulkija voikaan löytää - varsinkin, jos eksyy kierokujille, kammotorille tai varastettujen hetkien museoon.

Rakastan Nevermooria! Se on ihanan monipuolinen maagisuudessaan ja synkkyydessään. Kirjasarjan kiehtovien ja mielikuvitusrikkaiden tapahtumien parissa viihtyvät varmasti sekä lapset että aikuiset. Morriganin kutsumus on kihelmöivän kutkuttava seikkailu, jota ei malta laskea käsistään. Se on myös opettavainen. Morrigan pohtii elämän peruskysymyksiä hyvyydestä ja pahuudesta. Saako hyvä ihminen tuntea kateutta tai halua kostaa epäreilu kohtelu? Morrigan oppii, että erilaisuutta pidetään vaarallisena. Hän ymmärtää, että ihmiselle on tärkeää löytää jotain, missä hän on hyvä. Hän oppii myös lähdekriittisyyttä ja kyseenalaistamaan aikuisten puheita.

Yksikön 919 lapset ovat tuskin päässeet opiskelun makuun, kun he saavat uhkaavan kirjeen. Heidän salaisuutensa aiotaan paljastaa, jos he eivät tottele uhkaajaa. Lapset pelkäävät karkotusta Meiseusta. Heidän on pakko pitää yhtä kävi miten kävi, sillä heistä jokainen haluaa Meineikkaan seuran täysjäseneksi. Kuinka Morriganin ja hänen ystäviensä lopulta käy?


Kirja on saatu Kustannusosakeyhtiö Otavalta.

2 kommenttia:

  1. Mää oon tykänny kans tästä sarjasta paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Odotan malttamattomana, mihin suuntaan kirjasarja etenee.

      Poista

Kiitos kommentista!