lauantai 23. marraskuuta 2019

Let it snow: kolme talvista rakkaustarinaa

John Green, Maureen Johnson ja Lauren Myracle ovat kirjoittaneet kolme talvista rakkaustarinaa, jotka limittyvä toisiinsa Gracetownin pikkukaupungissa. Jubilee express aloittaa kertomalla tarinan Jubileesta, jonka on tarkoitus viettää ihana joulu täydellisen poikaystävänsä kanssa, mutta sen sijaan hän joutuu matkustamaan junalla sukulaisten luokse. Juna jää jumiin kinoksiin, joten Jubilee karkaa lähistöllä siintävään Waffle House kahvilaan lämmittelemään. Hän kohtaa Stuartin, joka auttaa häntä pohtimaan parisuhdettaan uudesta näkökulmasta. Lumienkeli-ilmiö kertoo kaveriporukasta, joka pyydetään Waffle House kahvilaan, sillä se kuhisee jumiin jääneestä junasta paenneita cheerleadereita, jotka ovat olleet matkalla kilpailuihin. Pojilla alkavat hormonit hyrrätä - varsinkin, kun he tietävät, että muutama muukin poikaporukka on yhtä aikaa matkalla apajille. Matkanteko lumen keskellä osoittautuu luultua vaikeammaksi. Kaveriporukan ainoa tyttö analysoi itseään ja ulkonäköään sekä naiseuttaan. Samalla mietitään, kannattaako kaverin kanssa pysytellä vain kaverina. Sikojen suojeluspyhimys tarinassa Addie murehtii päättynyttä suhdettaan Jebiin. Hän toivoisi tukea ystäviltään, mutta he sanovatkin, että hän on liian itsekeskeinen. Addie päättää lukuisten muistutusten jälkeen ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä vaihteeksi jotain muiden hyväksi. Hän lähtee etsimään ystävänsä pientä possua, joka on joutunut eläinkaupasta vääriin käsiin.

Nuorten elämä on täynnä huumoria, toiveikkuutta, ystävyyttä, rakkautta ja draamaa. Jokainen nuori on epävarma itsestään ja ulkonäöstään sekä asemastaan nuorten joukossa. Siitä huolimatta nuoret tarpovat lumimyrskyssä luottaen siihen, että heidän jalkansa johdattavat heidät lopulta perille. Ympäristöstä ja asenteista huokuu amerikkalainen kulttuuri, johon kuuluvat suureelliset joulukoristeet, perhelounaat ja eri kulttuurien ja uskontojen sekametelisoppa. Nuoret ovat yhtä aikaa sekä ennakkoluuloisen epäileväisiä että hyvin suvaitsevaisia erilaisia ihmisiä kohtaan. He huomaavat, että heillä on vielä paljon opittavaa ihmissuhteista ja etenkin rakkaudesta.Helmet lukuhaaste 2019: 34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia

2 kommenttia:

  1. Tällaisia joulu/talviaiheisia rakkausjuttuja on kiva lukea tähän aikaan vuodesta :) Minulla on juuri nyt lainassa kaksi jouluun liittyvää romaania: Josie Silverin Ole minun ja Julia Williamsin Toivonkipinä. En vain ole ehtinyt vielä aloittaa kumpaakaan. Myös tämä Let it snow kuulostaa kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Tässä kirjassa oli suloisen talvista tunnelmaa. Silverin kirja oli ihan hyvä. Siinä oli paikoitellen hieman tylsähköjä ja samankaltaisia kohtia, mutta pääsääntöisesti päähenkilön elämää oli mukavaa seurata.

      Poista

Kiitos kommentista!