Siirry pääsisältöön

Timo Parvela: Kepler62: Uusi maailma: Saari

"R-a-k-k-a-u-s on vain sana, kunnes joku antaa sille merkityksen"

Parvela, Timo: Kepler62: Uusi maailma: Kaksi heimoa
Kirjasarja: Kepler62, osa 8
Muut osat: Osa 1, osa 2, osa 3, osa 4, osa 5, osa 6 ja osa 7

Julkaistu: 2019
Mistä maasta: Suomi, Norja

Teksti: Bjorn Sortland
Kuvitus: Pasi Pitkänen

Suomentanut: Outi Menna
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä:185


Kepler62 -planeetalle muuttaneiden lasten elämä on kaaoksessa. Vallvikin tytär Marie etsii rauhaa yksinäisyydestä, mutta huomaa silti kaipaavansa läheisyyttä ja ystävyyttä. Hänen on vaikea luottaa ihmisiin, sillä hänen kokemustensa mukaan he tekevät vain pahaa. Toisaalta Marie ei luota edes itseensä. Lisan johtamat Vallvikilaiset haluaisivat tehdä hänestä johtajansa. Marie kokee, että uuden maailman luomiseen tarvitaan aseita. Hän käskee Olivian avata tähtipurjehtijan ovet, jotta hän voi tutkia, mitä hänen isänsä on tuonut mukanaan planeetalle.

"Toistan mielessäni: kaikki kaipaavat johtajaa." (s.149)

Marie on kirjasarjan mielenkiintoisin henkilö hänen menneisyytensä vuoksi. Hänen suhteensa isäänsä on sairaalloisen monimutkainen. Marien kokemat seikkailut ovat hurjia ja jännittäviä. Olivia on jotenkin turha henkilö, sillä hänessä ei ole mitään tarttumapintaa. Hän on eriskummallinen siskopuoli, jonka muuttuvista motiiveista ei ota selvää. Lisa on hyvä esimerkki ihmisestä, joka käyttää epätoivoista tilannetta hyväkseen ja muodostaa ääriajattelulle pohjautuvan kultin. Hän manipuloi ihmiset toimimaan tahdottomana joukkona.

"- Sinusta on tullut saari, Marie. Samanlainen kuin tämä, jolla me nyt olemme. Saari täynnä synkkiä salaisuuksia ja tulikuumaa laavaa hetkenä minä hyvänsä purkeutuvan tulivuoren uumenissa..." (s.173)

Kirjasarjan uudempiin osiin on jotenkin vaikea keskittyä. Niissä on liikaa selittelyä ja erikoisia sanoja. Asiat voisi kertoa paljon yksinkertaisemmin ilman kikkailua tai nuorten puhekielen mukailun yritystä. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka kirjasarja on kaiken kaikkiaan toiminut varsinaisen kohderyhmänsä eli lasten ja nuorten keskuudessa.

"Sama tappaminen, joka johtaa tappamiseen. Ehkä sinä voisit saada aikaan muutoksen -" (s.175)


Kommentit

  1. Itse en ole tätä sarjaa lukenut, mutta kylläkin lapsenlapsille ostanut, ja kommentit olivat ihan myönteisiä tosin sivumainninnalla: "Ei niin hyvä kuin Potterit."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kirjasarja jakaa lasten keskuudessa ilmeisesti mielipiteitä. Osa on kuulemani mukaan innostunut avaruudesta tätä kautta.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!