perjantai 30. elokuuta 2019

Blogi täyttää 4 vuotta!Uskomatonta, että saan juhlia tänään jo neljättä blogivuotta!

Aika tuntuu paljon pidemmältä, sillä vuodet ovat sisältäneet niin paljon hyviä kirjoja, upeita tapahtumia ja ihania kohtaamisia. Olen oppinut paljon uutta ja päässyt kokemaan monia sellaisia asioita, mihin en olisi päätynyt ilman tätä harrastusta.

Blogivuoden kohokohtia:

Teatteri ja baletti

Olen suunnattoman onnellinen siitä, että harrastukseni on laajentunut myös teatterin ja baletin puolelle. Kävin edellisenä blogivuonna laskujeni mukaan yhdeksän kertaa teatterissa ja kolme kertaa baletissa. Rakastan kaikenlaisia esityksiä!

Lukuhaasteet

Osallistuin Halloween -lukuhaasteeseen ja suoritin jo kolmannen kerran Helmet lukuhaasteen lukemalla jokaiseen viiteenkymmeneen haastekohtaan yhden kirjan. Aloitin heti uuden Helmet lukuhaasteen vuoden vaihtuessa, vaikka kovasti olin pohtinut haasteputken keskeyttämistä. Olen kokenut lukuhaasteen niin inspiroivana, että en haluaisi luopua siitä. Päätin Lukujonossa -blogin innoittamana aloittaa oman henkilökohtaisen haasteeni lukea kirjoja kaikista maailman maista. Ajatuksena olisi lukea kirjoja, joiden kirjailija on kotoisin kyseisestä maasta. Osallistuin myös Batman 80 vuotta -lukuhaasteeseen ja Montgomery -lukuhaasteeseen. Minusta on mukavaa löytää lukuhaasteiden kautta uudenlaisia kirjoja luettavaksi.

Erilaiset tapahtumat

Kävin Helsingin kirjamessuilla ja loin tunnukset Goodreadsiin. Ylläpidin kirjabloggaajien yhteistä kanavaa Kirjakulttia ja kuvasin sinne videon Blogistanian parhaat 2018 palkintojenjakotilaisuudesta. Osallistuin lounaalle kirjailija Camilla Läckbergin kanssa ja illalliselle kirjailija Jessica Townsendin kanssa. Järjestin blogistanian lukumaratonin ja osallistuin Harry Potter lukumaratoniin. Tutkin erilaisia kirjoihin liittyviä kohteita Lontoossa. Osallistuin jo toisen kerran Aami kollektiivin järjestämille inspispäiville, jotka tällä kertaa pidettiin Espoossa.

Kaikki tapahtumat ovat olleet uskomattoman ihania. Kirjabloggaaminen on tuonut myös tavalliseen arkilukemiseen uusia ulottuvuuksia yhteisöllisen lukumaratonin kautta. Matkoillakin voi ympäristöä tarkastella kirjoja silmällä pitäen.

Kirjagram

Parasta blogivuodessa on ollut kirjagram, josta olen saanut paljon uutta energiaa ja inspiraatiota. Kirjablogeissa ennen kiertäneet haasteet ja keskustelut ovat siirtyneet instagramin puolelle. Rakastan selailla kauniita kuvia, etsiä kirjavinkkejä, lukea muiden mielipiteitä ja järjestää kyselyjä kirjoihin liittyvistä asioista. Kirjagram on mukavan positiivinen paikka, jossa kaikki kannustavat toisiaan ja innostuvat toistensa tekemisestä. Viime aikoina olen ollut erityisen innostunut retkeilemään Helsingissä kirjan kanssa. Olen käynyt muun muassa Oodissa, Sinebrychoffin museossa ja Johanneksen kirkossa. Kirjojen kuvaaminen on sekä haastavaa että hauskaa!


Minusta on ollut hauska kokeilla, mitä kaikkea kirjablogiharrastus voi pitää sisällään. Kiitos kaikille, jotka olette seuranneet ja tukeneet matkaani harrastukseni parissa!

14 kommenttia:

 1. Onnittelut, unelmia pitää olla ja saa olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja näiden pienten, itselle suurten, unelmien saavuttaminen on mahtavinta :)

   Poista
 2. Onnea blogille ja sen erityisesti sen ylläpitäjälle! Tosi mukavasti tuossa olet avannut kirjabloggaajan kokemuksia ja käytäntöjä. Kirjat ja bloggaaminen on antoisaa ja opettavaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä on kyllä niin ihana harrastus.

   Poista
 3. Isosti onnea nelivuotiaalle; tämän postauksesi, joka oli silkka ilo lukea, merkeissä tulevaisuus vaikuttaa kiinnostavalta ja unelmia kohti pyrkiminen oikealta tavalta elää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, ihana kuulla. Unelmien ajatteleminen ja niitä kohti pyrkiminen tuovat positiivisuutta ja iloa elämään.

   Poista
 4. Onnea, onnea, onnea vaan ja blogillesi toivon pitkää ikää :)

  VastaaPoista
 5. Onnea 4-vuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle myös!

  Kulttuuri on sellainen voimavara, jota harvoin ymmärretään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En voisi elää ilman kulttuuria. Elämä olisi niin tyhjää. Onneksi on kirjallisuus, teatteri ja museot ja vaikka mitä.

   Poista
 6. Onnea!
  Sinulla onkin ollut paljon ja monenlaista vuoden mittaan.

  Olenkin miettinyt, minne ne kaikki kivat haasteet ja keskustelut ovat hävinneet blogimaailmasta. Kirjagramiin siis. Mikähän siinä Instagramissa on parempaa kuin blogeissa? Miksi tällainen siirtymä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kaikelle on oma aikansa. Kaikki uusi varmasti kiinnostaa aina. Etenkin nuoret kirjaharrastajat käyttävät instagramia. Sovellus mahdollistaa helpommin yhteisöllisyyden kuin blogit. Siellä on helppo kommunikoida. Sen käyttäminen on nopeaa. Siellä voi keskittyä kuviin ja lyhyihin teksteihin. Blogeihin pitää vartavasten mennä. Pitäisi olla jokin sovellus, joka ilmoittaisi aina, kun blogeihin on tullut uusi postaus. Kukaan ei jaksa ja muista etsiä blogeja. Nuorilta kysyttäessä he eivät kuulemma osaa 'käyttää blogeja'.

   Itse koen kirjagramin ihanana lisänä harrastukseen.

   Poista
 7. Paljon onnea nelivuotiaalle! ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!