maanantai 19. elokuuta 2019

James Bowen: Katukatti Bob

Eletään vuotta 2007 Lontoossa. James kohtaa kotirapussaan huonokuntoisen katukissan. Hänessä herää huoli kissan puolesta. Hän yrittää etsiä sen omistajan, mutta se ei vaikuta kuuluvan kenellekään. James päättää auttaa kissaa viemällä sen eläinlääkäriin ja ruokkimalla sitä. Jonkin ajan kuluttua hän huomaa olevansa kissan omistaja, mikä tarkoittaa sitä, että hänen on huolehdittava elävästä olennosta. James yrittää vieroittautua huumeista, mikä saa uutta pontta nyt, kun hänen tulee huolehtia itsestään voidakseen huolehtia jostakusta toisesta.

Jamesista tuntuu kuin hän ja Bobiksi nimeämänsä kissa olisivat molemmat saaneet elämässään toisen tilaisuuden. Arki kulkee omalla painollaan katusoitolla rahaa tienaten, kissasta huolehtien ja erinäisistä kadulla olemiseen liittyvistä selkkauksista selviytyen. James pohtii myös menneisyyttään ja nykyiseen elämäntilanteeseensa joutumista. Hän pääsee kissan kautta pitkästä aikaa normaaleihin keskusteluihin ihmisten kanssa. Kissa on parasta terapiaa. Molemmat ovat toistensa turvana.

Ihanan inspiroiva tarina ystävyydestä, paremman tulevaisuuden toivosta sekä tukiverkoston tärkeydestä! Kirja on mielenkiintoisesti ja jotenkin kauniisti kirjoitettu. Kirjan kuuntelemisesta tuli hyvä mieli.


Helmet lukuhaaste 2019: 39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja

2 kommenttia:

  1. Tämä on tosi symppis kirja. Kirja kertoo ihmisen ja eläimen ystävystymisestä, huolenpidosta ja se on selviytymistarina. Tälle löytyy jo useampi jatkokirja, mikä on kiva juttu. Lemmikit tuovat valtavasti iloa ja hyvinvointia elämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Olen hieman vilkuillut muitakin kirjoja Bobista, mutta tämä kirja oli niin ihana, että ehkä jätän kokemuksen leijumaan tähän hyvänolontunteeseen.

      Poista

Kiitos kommentista!