maanantai 31. joulukuuta 2018

Ihanaa uutta vuotta 2019!Haluaisin kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta 2018!

Tänä vuonna unelmani nousivat siiville!

Teatteria ja balettia

Liityin keväällä Kansallisteatterin bloggariklubiin, minkä kautta pääsin kuuntelemaan asiantuntijoita ja katsomaan toinen toistaan upeampia näytelmiä. Sain yllätyksekseni kutsuja myös Kom-teatteriin. Aloitin syksyllä yhteistyön Helsingin kaupunginteatterin ja Kansallisbaletin kanssa. Olen aina rakastanut esitysten maailmaa, joten blogin sisällön laajeneminen siihen suuntaan aivan kuin itsestään oli aivan ihanaa. Näytelmät ja balettiesitykset sopivat mukavasti kirjablogin sisältöön, sillä molempia voidaan sovittaa kirjojen pohjalta.

Kirjakultti -kanava

Sain syksyllä idean kirjabloggaajien yhteisestä YouTube-kanavasta keskustellessani netissä Yöpöydän kirjat -blogin Niinan kanssa. Lähdimme yhdessä työstämään asiaa eteenpäin ja saimme työryhmäämme mukavan joukon muitakin kirjabloggaajia. Yhdessä pohdimme kanavalle nimen ja ulkoasun sekä alustavaa sisältöä. Kanavan ideana on antaa kaikille kirjabloggaajille, -grammaajille ja -twiittaajille mahdollisuus kokeilla kirjatubettamista. Videoita tehdään nimenomaan hauskanpito edellä. Kirjakultti -kanavan ensimmäinen video julkaistiin 14.10.2018. Tällä hetkellä kanavalla on jo 16 videota. Tavoitteena on julkaista video joka sunnuntai klo 18.00. Videoita saattaa ilmestyä ajoittain useamminkin. Myöhemmin kanava sai tilit instagramiin, facebookiin ja twitteriin, joita kirjabloggaajat päivittävät vuorotellen. Vastuullani kanavan suhteen on ylläpito ja tarvittaessa editointi. Innostuitko? Jos haluat nähdä oman videosi Kirjakultti -kanavalla niin ota yhteyttä sähköpostitse: kirjakultti[at]gmail.com! Myös yhteistyössä tehtyihin videoihin otetaan ideoita vastaan!

Lukuhaasteita

Osallistuin kolmannen kerran Helmet lukuhaasteeseen. Sain tälläkin kerralla luettua viisikymmentä kirjaa viiteenkymmeneen haastekohtaan. Muita lukuhaasteita olivat kirjabloggaajien klassikkohaaste osa 6, 1918-lukuhaaste, YA-lukuhaaste ja Halloween-lukuhaaste. Olin elämäni ensimmäistä kertaa järjestämässä lukuhaastetta, kun sain tehtäväkseni huolehtia klassikkohaaste osa seitsemästä. Samoihin aikoihin järjestin myös ensimmäistä kertaa lukumaratonin.

Alkavana vuonna 2019 osallistun jälleen kerran Helmet lukuhaasteeseen, sillä olen jäänyt siihen aivan koukkuun. Olen ollut osallistumisen suhteen kahden vaiheilla, jättäisinkö haasteen tällä kertaa väliin. Haaste vaikuttaa aika vaikealta. Lisäksi olen osallistunut siihen jo monta kertaa. Saa nähdä, miten lukeminen lähtee käyntiin. Päätin Lukujonossa -blogin innoittamana aloittaa oman henkilökohtaisen haasteeni lukea kirjoja kaikista maailman maista. Ajatuksena on lukea kirjoja, joiden kirjailija on kyseisestä maasta. Hienoa toki olisi, jos kirjan tapahtumat sijoittuisivat kyseiseen maahan, mutta en silti rajaa sisältöä tarkemmin. Lisään listaan myös kirjoja, joita olen ennen tätä hetkeä lukenut.

Luetut kirjat ja kirjatapahtumat

Luin vuoden aikana 57 kirjaa. Viime vuonna luin niitä 73 ja sitä edellisenä 75. Paras lukemani kirja oli Heidi Köngäksen Sandra. Koin sen vaikuttavaksi ja ajatuksia herättäväksi sekä ajankohtaiseksi. Osallistuin tänäkin vuonna kirjabloggaajan asemassa Helsingin kirjamessuille. Kävin myös Korjaamon dekkarilauantaissa sekä Bibbidi Bobbidi Book -blogin Minnan ja Lauran sekä Oma huone -podcastin Ullan ja Anniinan järjestämässä inspispäivässä, mikä siivitti ainakin instagram-tilini lentoon, kun innostuin kuvaamaan erilaisia kirjakuvia. Olin niin inspiroitunut, että huomasin bongaavani kirjoja jopa ulkomailla, kun vierailin Prahassa ystäväni kanssa. Ehdin myös kartuttaa muutamiin Helsingin kirjastoihin tutustumista. Minulla on nimittäin ollut haaveena vierailla kaikissa Helsingin kirjastoissa.

Goodreads

Loppuvuodesta loin viimein tunnukset Goodreadsiin, joten Unelmien aika -blogia voi seurata nyt myös sieltä. Want to read -lista on koukuttava! Siihen kerääntyy kuin itsestään kirjoja! Lista on myös hyvä Helmet lukuhaasteen apuri, sillä sinne voi laittaa muistiin mahdollisia haastekirjoja.

Toiveet vuodelle 2019

Toivoin vuosi sitten lukevani enemmän historiasta kertovia kirjoja. Halusin myös pitää lukemiseni monipuolisena. Saavutin tavoitteeni, sillä luin aika monta historiaan liittyvää tietokirjaa sekä historiallisia romaaneja. Helmet lukuhaaste piti huolen monipuolisesta lukupinosta.

Olisi ihanaa, jos moni uusi kirjabloggaaja, -grammaaja ja -twiittaaja innostuisi tekemään kirja-aiheisia videoita Kirjakultti -kanavalle. Muutenkin olisi mukavaa, jos kirjatubettaminen laajenisi Suomessa. Bibbidi Bobbidi Book -blogin Laura sai minut innostumaan äänikirjojen kuuntelusta, mitä olen joululomalla jo hieman aloitellut ja koukuttunut jo ihan täysillä. Toivoisin, että äänikirjojen kuuntelu jäisi osaksi elämääni ainakin tulevaksi vuodeksi. Podcasteja en olekaan kuunnellut vielä yhtään. Ehkä voisin tutustua myös niihin?

Toivoisin tulevan vuoden tuovan mukanaan jotain uutta ja yllättävää! Minusta on nimittäin ollut hauska koluta kirjablogiharrastus pohjia myöten ja testata, mitä kaikkea minun on siihen liittyen mahdollista tehdä.

Onnellista ja lukuisaa vuotta 2019! Toivottavasti teidänkin unelmanne saavat siivet alleen!

4 kommenttia:

 1. Upea vuosi ja yhtä upeaa lukuvuotta toivon vuodesta 2019! Lukuiloa!

  VastaaPoista
 2. Toimelias vuosi Sinulla takana; toivon innostuksen kantavan myös alkaneen vuoden uusissa seikkailuissa ja unelmiesi lennokkaissa siiveniskuissa:)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ollut hieno vuosi. Paljon kivoja tapahtumia ja paljon hyviä kirjoja. Kiitos blogikaveruudesta ja kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen!

  VastaaPoista
 4. Sinulla on tosiaan antoisa ja tapahtumarikas vuosi takana! :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!