keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kirjaihmisten kauhukuvia tagPäätin vastata Kirjavarkaan tunnustuksia blogista lähteneen kirja tagin kysymyksiin:

1. Sinun täytyy hankkiutua eroon kaikista kirjoistasi ja saat pitää ainoastaan yhden kirjan seuraavista neljästä genrestä: nykykirjallisuus, fantasia, tietokirjallisuus, ja yksi vapaavalintainen. Mitkä valitset?
Suzanne Collins: Nälkäpeli 1-3, Robert Jordan: The Eye of the World sekä Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen. En valitettavasti omista tietokirjoja.
  
2. Olet kirjakaupassa ja kuulet teinin valittavan, ettei hän halua lukea, mutta hänen äitinsä inttää, että heidän pitää ostaa jotain. Menet heidän luokseen ja suosittelet kirjaa, jonka ajattelet sopivan sellaiselle, joka ei juuri perusta lukemisesta. Mitä kirjaa suosittelet?
Tämä on todella vaikea kysymys. J.K. Rowlingin Harry Potter kirjat tuntuvat uppoavan kaikille, joten ehkä suosittelisin niitä.
 
3. Et tunne oloasi hyväksi ja tarviset piristävän kirjan, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Minkä kirjan luet?
Yleensä luen sitä kirjaa, joka minulla on sillä hetkellä kesken. Lähiaikoina luetuista mukavan mielen ovat ainakin saaneet aikaan Harry Potterit ja Anna Hallavan nuortenkirjat.
  
4. Menet ajassa taaksepäin teinivuosiisi. Mitä kirjaa lukemasta oletettavasti löytäisit itsesi?
Luultavasti Robert Jordanin Ajan Pyörä kirjasarjan kirjaa. Rakastin fantasiakirjoja. Äidinkielen opettajani kysyi minulta, että ´luethan sinä välillä jotain muutakin´.
  
5. Ystäväsi yllättää sinut matkalla ja sinulla on tunti aikaa pakata. Minkä kirjan otat mukaan lukeaksesi sitä matkalla?
Vaikea kysymys, sillä en koskaan ota kirjoja matkalle mukaan. Matkaoppaan?
  
6. Talosi on ryöstetty. Älä huoli, kaikki ihmiset ovat turvassa, mutta kirjahyllystäsi ei voi sanoa samaa. Minkä kirjan toivot olevan tallella?
Tämä on samanlainen kysymys kuin ensimmäinen, joten vastaan samalla tavalla eli Robert Jordan: The Eye of the World.
 
7. Ystäväsi lainaa kirjan ja palauttaa sen huonossa kunnossa. Miten reagoit? A) Teeskentelet, ettet huomannut B) Pyydät häntä ostamaan uuden C) Teet salaa samoin jollekin hänen tavaralleen
B pyydän häntä kohteliaasti ostamaan uuden. Uskoisin, että oikeassa tilanteessa ystäväni haluaisi pyytämättä jollain tavalla korvata kirjan. Täytyy kyllä tunnustaa, etten koskaan lainaa kirjojani kenellekään. Syy on yksinkertaisesti se, että kukaan ei ole koskaan pyytänyt minulta kirjoja lainaan.

Mitä vastaisit kysymyksiin? Muita kommentteja? 

2 kommenttia:

  1. Kiva kun tag löytää vastaajia! :) Potterit tuntuvat olevan aika varma valinta kakkoseen. Itsekin mietin sitä, mutta vaihdoin kuitenkin Anu Holopaisen huikeaan nuortenkirjaan Ihon alaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tutustumaan Holopaisen tuotantoon. Dystopiapuolelta löytyy Molemmin jaloin ja ihon alaiset, fantsua parikin eri sarjaa, Sonja (ensimmäinen teos Kristallien valtakunta), Pohjoistuulen jälkeläiset (ensimmäinen teos boreaksen lapset) ja Syysmaa (ensimmäinen teos Welman tytöt). Omia suosikkejani nuo dystopiat, Sonja ja Syysmaan pari ensimmäistä teosta.

      Poista

Kiitos kommentista!