sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Kristina Ohlsson: Muumiomysteeri

Herbert ja hänen ystävänsä Sally seikkailevat tällä kertaa muumioiden ympäröiminä. Eldsalassa leviää faaraokauhu. Kaikki muumioita katsoneet ovat vajonneet koomaan. Herbert ja Sally juoksevat hirviöitä karkuun. Herbert yrittää soittaa Alexanderin apuun. Hän on ollut ratkaiseva tekijä myös zombien ja ihmissusien karkottamisessa.

"Hän ei halunnut tuntea oloaan koko ajan yksinäiseksi. Eniten hän kaipasi kuitenkin sitä, ettei hänen tarvitsisi olla jatkuvasti peloissaan." (s.55)

Viimeinen kirjasarjan osa Herbertin ja Sallyn seikkailuja on täynnä jännitystä. Varhaisnuorille suunnattu kirja on sopivan pelottava ja sisältää myös arkielämän huolenaiheita. Herbertin isoisä on sairaalassa, joten poika on hermostunut, palaako hän koskaan enää kotiin. Mitä ihmisruumiille tapahtuu, kun se kuolee? Mitä sille tehdään ja mihin se laitetaan? Voiko ruumis herätä eloon?

"Kuopan pohjalla oli kaksi arkkua. Kaksi avointa arkkua. Hän tuijotti arkkuja pitkään. Sitten hän pinkaisi juoksuun." (s.47)

Mielestäni tarina on kirjasarjan kiinnostavin ja kammottavin. Muumiot ja niiden edellä kulkevat hämähäkit ovat pelottavia. Herbert on kasvanut ja kehittynyt persoonana. Tapahtumapaikat ovat perinteisiä, mutta kiehtovia: hautaholvi, hautausmaa ja metsä. Kirjoissa on hassu tapa vakuuttaa lukijalle, että tällaista tapahtuu vain Eldsalassa, joka on erityinen paikka, ja että kolmannen kerran jälkeen sielläkään ei enää tapahdu mitään vastaavaa. Kirjoja voi siis lukea turvallisin mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!