Sivut

torstai 14. syyskuuta 2023

Karen M. McManus: Neljä askelta murhaan

Brynn Callagherin opettaja murhattiin neljä vuotta sitten, mutta tekijää ei ole vieläkään saatu kiinni. Ruumiin löysi joukko koulun nuoria, joista yksi oli Brynnin ystävä Tripp. Heidän välinsä menivät poikki, kun poika levitti tytöstä juoruja. Nyt koulu on päättänyt rakennuttaa edesmenneelle opettajalle muistolehdon. Brynn ja Tripp kohtaavat joutuessaan työskentelemään yhdessä projektin parissa. Brynn päättää nuuskia vanhaa murhatapausta varsinkin, kun aloitti työharjoittelun true crime -podcastissa. Mitä opettajan murhan aikaan todella tapahtui? Tietääkö Tripp enemmän kuin on kertonut?

"'Kaksi kuukautta tämän kuvan ottamisen jälkeen William Larkin oli kuollut. Joku surmasi hänet kivellä metsässä Saint Ambrosen takana. Kolme luokkatoveriani löysi ruumiin.'" (s.15)

Nuortenkirjassa on jännitystä ja romantiikkaa. Se käsittelee murhatapauksen ohella luokkaeroja ja haastavia ystävyys- ja perhesuhteita. Tarina kerrotaan kahdesta eri näkökulmasta, sillä sekä Brynn että Tripp pääsevät ääneen. Parasta kirjassa onkin kyseiset nuoret ja heidän ajatuksensa ja kokemuksensa. Loppuratkaisua en olisi osannut arvata.

"Ohikiitävän hetken ajan on kuin olisimme jälleen kavereita ja nauraa räkättäisimme hänen keittiönpöytänsä ääressä läksyjä tehdessämme." (s.96)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!