lauantai 13. toukokuuta 2023

Anna James ja Tilly kirjat

Kirjamatkaaja Tilly Pages jatkaa kirjamatkailuaan kirjoissa 'Tilly ja seikkailujen kartta' ja 'Tilly ja kirjojen kätkijät'. Maailma on muuttumassa. Ihmiset unohtelevat kirjojen nimiä. He eivät muista, mitä ovat tekemässä ja mistä syystä. Tilly matkustaa ystävänsä Oskarin kanssa Amerikkaan etsimään arkistonhoitajia saadakseen vastauksia.

"'Kaipa me ollaan kaikki tarinoista tehtyjä.'"

Kirjasarja paranee edetessään. Uppouduin tarinaan etenkin siinä vaiheessa, kun Milo ilmestyy Tillyn elämään Horation ohjaamalla Sesquipedalian eli Kippari nimisellä maagisella junalla. Poika on liikuttavan aidon oloinen. Hänen elämäntarinansa on koskettava. Milo on kirjasarjan lempihahmoni. Haluaisin lukea hänen lohtukirjansa 'Rautatielapset'.

"'Vaari sanoo aina, että kirjoja lukemalla me voidaan päättää, keitä haluamme olla. Että meidät kaikki on tehty niistä hahmoista, jotka ovat meille tärkeitä.'"

Tillyn seikkailut ovat kiinnostavia ja jännittäviä. Kippari junan matka tarinoiden halki on kiehtova, ja paperista tehty ympäristö on maaginen. Mielenkiintoisin matka suuntaa kirjaan 'Ihmemaa Oz'. Olisi ihanaa nähdä Smaragdikaupunki, vaikka se onkin pelkkää silmänlumetta. Kirjasarjan aikuisista ja pahiksista en niinkään välitä. Heistä ei oikein saa otetta. Heidän tekemisensä ovat jokseenkin epäkiinnostavia. Odotan mielenkiinnolla seuraavaa kirjasarjan osaa, sillä vaikuttaisi siltä, että se kertoo lisää Milon seikkailuista. Englanniksi kirjasarja on nimeltään 'Pages & Co', mutta käännöksessä kirjojen nimet alkavat 'Tilly ja'. Saa nähdä, pysyykö käännetty nimi samana, jos kertoja muuttuu.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!