sunnuntai 30. elokuuta 2020

Blogi täyttää 5 vuotta!Kirjablogini täyttää tänään viisi vuotta!

Kulunut blogivuosi on ollut kaiken kaikkiaan hurja. Viime syksy oli täynnä vauhtia, kun taas kevät oli ymmärrettävistä syistä täysin lamaantunut. En ole koskaan kirjoittanut niin vähän blogipostauksia kuin tänä vuonna. Siihen on vaikuttanut varmasti myös se, etten ole enää osallistunut Helmet lukuhaasteeseen, ja myös se, että olen kärsinyt lukujumista. Tuntuu siltä kuin kirjoissa olisi pelkkiä ankeuttajia. Jotta syntymäpäiväjuhlat eivät menisi itkuksi niin keskitytään siihen, mikä blogivuoden aikana oli mukavaa.

Uuden vuoden kynnyksellä iloitsin siitä, kuinka olen pystynyt blogin avulla keskittymään omien unelmieni toteuttamiseen. Totesin, että omia haaveita pystyy toteuttamaan, kun tekee tarvittavia valintoja. Nautin siitä, kuinka keskityin kulttuuriin; kirjallisuuteen, teatteriin, balettiin, sirkukseen ja museoihin. Olin tyytyväinen päätöksestäni jatkaa parin vuoden tauon jälkeen näyttelemisen harrastamista. Olin oppinut paljon uutta sekä päässyt kokeilemaan monenlaisia asioita ja tapaamaan inspiroivia ihmisiä.

Blogivuoden kohokohtia:

Kirjagram ja lukupiirit

Rakastan kirjagramia, sillä siellä riittää loputtomasti tekemistä. Sieltä saa inspiraatiota valokuvaamiseen, kirjoittamiseen ja lukemiseen. Tykkään selailla kauniita kirjakuvia, etsiä kirjavinkkejä, vastata kyselyihin ja päivittää stooreja. Kirjoitin alkuvuodesta inspiraation vallassa Kirjabloggaajien joukkopako! nimisen postauksen, johon sain paljon kommentteja. Sitä on myös klikattu hurjan monta kertaa. Raflaavan otsikon takana totean, että kirjablogit ja kirjainsta eivät sulje toisiaan pois, vaan täydentävät ihanasti toisiaan.

Tänä vuonna kirjagrammaajat ovat perustaneet erilaisia lukupiirejä. Keväällä osallistuin Lukuisa nimisen kirjagrammaajan järjestämälle lukupiirille, jossa luettiin Joyce Carol Oatesin Blondi. Oli mukava tuntea kuuluvansa ryhmään, jonka jäsenet lukivat yhtä aikaa samaa kirjaa ja ajattelivat ehkä samaan aikaan samoja ajatuksia. Lukupiirissä luettiin tietyt sivut viikon aikana ja keskusteltiin luetusta viikon lopussa. Tässä kuussa liityin Not Fast Just Furious Books lukupiiriin. Tarkoituksena on lukea uusi kirja edellisen loputtua. Lukupiirissä oleminen on yhteisöllistä ja hauskaa. Se toimii hyvänä lukujumin karkoittajana.

Lukuhaasteet

Luin kaksi Pieni runotyttö kirjaa marraskuussa 2019 päättyneeseen Montgomery-lukuhaasteen. Vuoden 2019 lopussa sain sen vuoden Helmet lukuhaasteen päätökseen. Suoritin haasteen jo neljännen kerran peräkkäin lukemalla 50 kirjaa eli yhden kirjan jokaiseen haastekohtaan. Totesin, että vaikka olen saanut haasteen kautta runsaasti iloa ja jännitystä lukuhetkiin, niin minun on pidettävä haasteesta taukoa voidakseni keskittyä paremmin muihin haasteisiin kuten Maailman ympäri lukuhaasteeseen.

Erilaiset tapahtumat

Lokakuussa 2019 vierailin bloggaajapassilla Helsingin kirjamessuilla. Viikonloppu alkoi Gummerus Kustannuksen kirjabloggaajille ja kirjagrammaajille järjestämällä lounaalla Camilla Greben kanssa. Sain kustantamolta ilmaiseksi kirjailijan uusimman kirjan Horros ja pyysin siihen tilaisuuden lopussa omistuskirjoituksen. Kirjamessuilta mieleen jäi yleinen huoli siitä, että puhelin syrjäyttäisi kirjojen lukemisen. Mielestäni ne eivät ole toistensa vihollisia, vaan voivat yhdessä tuoda jotain lisää lukemisharrastukseen.

Ehdin käydä bloggaajan asemassa kuusi kertaa teatterissa ennen kuin ne laitettiin keväällä kiinni. Upein kokemus oli ehdottomasti Pieni merenneito -musikaalin näkeminen ja ´Ursulan´ kanssa yhteiskuvaan pääseminen.


Olen tässä lopussa yleensä pohtinut seuraavaa blogivuotta. Nyt en uskalla toivoa muuta kuin hyvää terveyttä itse kullekin. Toivottavasti kirjallisuus tuo meille kaikille lohtua, uusia ideoita, viihdykettä sekä oppimisen kokemuksia.

Kiitos kaikille, jotka olette seuranneet matkaani harrastukseni parissa! <3

20 kommenttia:

 1. Lämmin onnentoivotus kivalle blogillesi. Olen huomannut, että vaikka blogit lopettavat, uusia tulee aina tilalle. Oma blogi on jo 8-vuotias ja minusta bloggaus on todella kiva harrastus.
  Lukujumit ovat harmillisia. Minulle dekkarit toimivat hyvin lukujumin purkajina. Niissä on aina kaikenlaista jännittävää.
  Tsemppiä ja lukuiloa jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bloggaus on minustakin mukava harrastus. Ilman sitä olisin näiden viiden vuoden aikana jäänyt paljosta paitsi. Onneksi lukupiirit tosiaan pelastivat lukujumini.

   Poista
 2. Paljon onnea blogisynttärien johdosta! Minäkin perustin ensimmäisen kirjablogini viisi vuotta sitten (lokakuussa). Lukujumista huolimatta sinun blogivuoteesi on mahtunut monenlaista mukavaa. Toivottavasti lukujumikin alkaa pian taas helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Löytämäni lukupiirit ovat olleet pelastukseni. Yhteisöllinen lukeminen tuntuu nyt mukavalta.

   Poista
 3. Onnittelut viidestä vuodesta! Sinun blogissasi on aina ilo vierailla.

  VastaaPoista
 4. Onnea kivalle blogille ja paneutuvalle bloggaajalle! Onhan tämä outo vuosi, myös kirjanlukijan kannalta, monenlaista mietityttävää niin että lukeminen on ollut välillä haastavaa. Mutta kyllä tästä päästään vielä ja tavataan kollegoitakin, ehkä joskus jopa messuilla tai teatterissa. Oi, tuon Merenneidon haluaisin nähdä! Terveyttä ja lukemisen iloa toivottelen sekä seuraavia viittä blogivuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Bloggaajien tapaamisia, teatterissa käymistä sekä kirjamessuilla kuljeskelua on kyllä ikävä, mutta täytyy keskittyä siihen, mikä mukava tekeminen nyt on järkevää ja mahdollista.

   Poista
 5. Onnittelut mukavalle blogillesi ja kirjoitteluintoa jatkossakin! Bloggaus on onneksi joustava harrastus, jonka pariin voi palata sitten kun hyvältä tuntuu. Hyvää syksyn jatkoa sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogin pitäminen on mukavaa, sillä sitä tosiaan saa tehdä kuten haluaa. Ehkä en postaa niin usein kuin ennen, mutta säännöllisesti kuitenkin. Hyvää syksyä!

   Poista
 6. Paljon onnea viidestä vuodesta! Tästä on hyvä jatkaa. Sinulla on niin kiva blogi, jossa on aina kiva käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla <3 Kohti uutta blogivuotta!

   Poista
 7. Paljon onnea 5-vuotiaalle blogille ja sen pitäjälle. Välillä tulee täydellinen blogijumi. Itselläni iski keväällä vaikeus kirjoittaa mitään tekstiä. Joka suunnasta tuli vain koronaa. Kauheasti homma ei ole vieläkään muuttunut, mutta jotain olen sentään saanut kirjoiteltua.

  Tsemppiä lukujumien kanssa. Kyllä jostain aina löytyy inspiraatiota jatkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lukujumin pelastajaksi saapuivat onneksi somessa toimivat lukupiirit, mitkä tuovat taas uutta näkökulmaa lukemiseen.

   Poista
 8. Paljon onnea ihanalle viisivuotiaalle! ♥ Ja monia hyviä blogivuosia jatkoonkin, samoin kirjagramin puolelle. Blogissasi on aina mukava käydä, kuten Instassakin. ♥

  VastaaPoista
 9. Viisivuotiaalle lämpimät onnittelut, kiitokset monista antoisista lukuhetkistä ja aatosten vaihdosta sekä myötäistä matkaan jatkolle!!

  VastaaPoista
 10. Onnea viidestä vuodesta! Toivotaan niitä ainakin samanverran lisää! Bloggaaminen on minun rakkain harrastukseni ja paljon on näkynyt vaihtuvuutta kentällä. Uusia blogeja syntyy, vanhoja hiljenee. Ihan niin suuriin lukemiin ei varmaan enää kirjablogien kanssa päästä kuin muutaman vuoden takaisina kultaisina aikoina, koska Instagram on vienyt niin monet. Mutta kuten sanoit, eivät ne sulje toisiaan pois. Ihanaa, kun on ihmisiä, jotka intoilevat kirjoista, olipa alusta mikä tahansa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!