tiistai 3. lokakuuta 2017

Darren Shan: Vampyyrivuori"Vampyyrille elämä ei ole koskaan ollut reilua."

Shan, Darren: Vampyyrivuori
Kirjasarja: Osa 4
Muut osat: Osa 1, osa 2  ja osa 3

Julkaistu: 2009
Alkuperäinen julkaisu: 2001
Alkuperäinen nimi: Vampire Mountain

Mistä maasta: Iso-Britannia
Suomentanut: Kaijamari Sivill
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Sivumäärä: 156


Puolivampyyri Darren Shan ja vampyyri Crepsley matkaavat karuissa olosuhteissa kohti vampyyrivuorta. Parivaljakko on joutunut ottamaan herra Talon käskystä mukaansa kaksi siniviittaa, joista toinen on Darrenille tuttu ´vasuri´. Vampyyrivuorella järjestetään kerran kahdessatoista vuodessa suuri vampyyrien kokoontuminen, johon kuuluu voimien mittelöä, kuulumisten vaihtoa, juhlimista ja tarinoiden kertomista. Vuorella majailevat luonnollisesti myös vampyyriprinssit, joille Crepsleyn on tarkoitus esitellä uusi oppipoikansa.

"Oppilaat eivät koskaan arvosta opettajiaan silloin kun ovat vielä opissa." (s.89)

Kirjassa tutustutaan vampyyrien arvomaailmaan, johon kuuluvat olennaisena osana kunniallisuus, arvostus ja vanhojen tapojen ehdoton noudattaminen. He eivät suostu tappamaan ihmisiä ja haluavat taistella vain lähitaisteluaseilla. Vampyyrien mielipiteet jakaantuvat vampaneesien kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Luin mielenkiinnolla uusista vampyyrituttavuuksista, susien ystävyydestä ja vuoren erilaisista saleista. Mielestäni oli hieman epäuskottavaa, että melkein kaikki vampyyrit ovat miehiä. Selityksen mukaan naiset eivät halua vampyyreiksi, koska vampyyrit eivät pysty lisääntymään. On hieman erikoista, että niin moni mies on kuitenkin suostunut vampyyrin elämään. Ilmeisesti Darren Shanin maailmassa ei ole syystä tai toisesta lapsettomiksi jääneitä naisia. Muutenkin kuvataan, kuinka naisvampyyrit ovat heikompia kuin miesvampyyrit. Mielestäni vampyyrien kuuluisi olla pahiksia, joita ei vertailtaisi keskenään. Onneksi kirjassa keskitytään tarinaan ja sivuutetaan seikka ohimennen, sillä pidän vampyyrikirjoissa eniten toiminnasta. Kirjasarjan osa kolme ei säväyttänyt, mutta tässä osassa pääsin taas tunnelmaan. Tämä on koukuttava nuorten kauhukirjasarja!

"´Elämä on haaste´, hän kerran sanoi, ´ja vain ne, jotka nousevat kohtaamaan sen haasteen, todella tietävät, mitä on olla elossa.´" (s.22)


Halloween -lukuhaaste

http://unelmienaika.blogspot.fi/p/blog-page.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!