sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Blake Crouch: Wayward Pines: Viimeinen kaupunki"Joskus pitää tehdä sellaista mitä ei haluaisi."

Crouch, Blake: Wayward Pines: Viimeinen kaupunki
Kirjasarja: Wayward Pines, osa 3
Muut osat: Osa 1 ja osa 2
Julkaistu: 2016
Alkuperäinen julkaisu: 2014
Alkuperäinen nimi: The Last Town

Mistä maasta: Yhdysvallat
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Sivumäärä: 323


Entinen salaisen palvelun agentti Ethan Burke, nykyinen Wayward Pinesin seriffi, on kertonut kaupungin asukkaille totuuden: he ovat viimeiset elossa olevat ihmiset maapallolla. He ovat olleet aikakapselissa ja eläneet keinotekoisessa kaupungissa, jota on johtanut psykopaatti. Hullun tiedemiehen perikuva David Pilcher vetää tilanteesta herneen nenään ja alkaa todenteolla leikkiä jumalaa. Hänen mielestään ihmiset ovat langenneet ja ansaitsevat joutua helvettiin. Pilcher katkaisee kaupungista sähköt ja avaa portit. Abret valtaavat pian kadut ja talot... Ja Ethan joutuu kohtaamaan tekojensa seuraukset.

"Hän oli aina elätellyt toivoa, että maailma olisi yhä olemassa. Aidan takana. Tämän painajaisen takana. - Hänen kotinsa. Työpaikka yliopistolla. Jossain määrin hän oli juuri tuon toivon voimin selvinnyt viime vuosista. - Nyt toivo oli mennyttä. Yksinäisyys oli musertavaa. Mutta sen alla kyti viha. Viha siitä, mitä hänelle oli tehty. Viha kaiken menetyksestä." (s.25-26)

"Sinä kiskaisit siteen silmiltämme, mutta mitä me siitä kostuimme? Menetimme suurimman osan kaupunkilaisista ja joudumme elämään näin. Olisin mieluummin orja." (s.122)

"On ihmeellistä, miten hyvin toisen voi oppia tuntemaan pelkän katseen kautta. Lähes huomaamattomien vilkaisujen perusteella. - Haluan sinun tietävän, että minusta on parempi, jos Carl on kuollut ja minä kuolen tänään kuin että joutuisin elämään enää hetkeäkään siinä sairaassa valekaupungissa. Kuin vanki. Kuin orja." (s.124)

Kirja on pelkkää pakenemista ja taisteluja abreja vastaan. Mukaan on laitettu myös ontuva kolmio-neliödraama Ethanin, Theresan, Katen ja Adam Tobiaksen välille. Luin kirjasarjan päätösosan vähemmällä mielenkiinnolla kuin ensimmäisen osan. Mielenkiintoisinta kirjassa oli saada tietää menneisyyden tapahtumista sekä lukea pohdintoja ihmiskunnan selviytymisestä.

Juonipaljastus: Jäljelle jääneet ihmiset menevät ruoan loppumisen ja abrejen aiheuttaman uhkan vuoksi aikakapseleihin ja heräävät 70 000 vuotta myöhemmin. Olisin halunnut kuulla, millaiselta maailma silloin näyttäisi ja mitä seikkailuja Ethan perheineen saisi kokea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!