sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Jules Verne: Maailman ympäri 80 päivässä"Onko maapallo muka pienentynyt?"

Verne, Jules: Maailman ympäri 80 päivässä
Julkaistu: 2008
Alkuperäinen julkaisu: 1872
Alkuperäinen nimi: Le tour du monde en 80 jours

Mistä maasta: Ranska
Suomentanut: Kristina Haataja
Kustantaja: Minerva Kustannus Oy
Sivumäärä: 238


Englantilainen herrasmies Phileas Fogg lyö reformiklubin jäsenten kanssa vetoa siitä, onnistuuko hän matkustamaan maapallon ympäri 80 päivässä. Hän ottaa mukaansa samana päivänä palkkaamansa palvelijan, ranskalaisen Jokapaikanhöylän. Arvata saattaa, ettei matkasta puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita - etenkin, kun herrasmiestä epäillään Englannin pankin ryöstöstä.

"Papit astelivat etummaisina kullalla kirjailluissa kaavuissaan ja mitrat päissään. Heidän ympärillään parveili miehiä, naisia ja lapsia, jotka veisasivat hautauslauluja symbaalien ja rumpujen tasaisella säestyksellä. Heidän takanaan kaksi koreasti koristeltua härkäparia veti leveäpyöräisiä, käärmekuvioin somistettuja rattaita, joiden päällä komeili pramea, likainen patsas. - Sen kaulalle oli kierretty pääkalloista tehty kaulanauha -" (s.69-70)

Näin väkisinkin kirjaa lukiessani piirrossarjan hahmot mielessäni, mutta onneksi loppua kohden olin jo luonut omanlaisensa kuvan heistä. Tykkäsin lapsena katsoa sarjaa, vaikka se olikin ajoittain pelottava. Huomasin, että piirrossarjaan on lisätty muutamia hahmoja, joita ei kirjasta löydy, ja juonikin on hivenen seikkailullisempi. Pidin kirjassa eniten siitä, kuinka sain matkata miekkosten kanssa maailman ympäri ja kokea 1800-luvun tunnelman, käytöstavat ja maisemakuvaukset.Helmet lukuhaaste 2016: 2. Matkakertomus

5 kommenttia:

 1. Tuon piirrossarjan lisäksi kuuntelin tätä lapsena paljon kasettikirjana. Maailman ympäri on jäänyt mieleeni hurjan jännittävänä ja samalla opettavaisena tarinana. Yksi lapsuuteni lempikirjoista!

  VastaaPoista
 2. Hienon klassikon olet lukenut <3
  Tämä on tullut tosiaan tutuksi monessa elokuvassa ja tv-sarjassa sekä tv-animaatioelokuvasarjana.

  VastaaPoista
 3. Tän mä niin haluan lukea mahdollisimman pian!
  ja eikä, ihana tuo piirrossarja! Olin jo aivan unohtanut sen.

  VastaaPoista
 4. Tuo piirrossarja oli kyllä lapsuudessa yksi suosikeista. :)
  Tiia

  VastaaPoista
 5. Piirrossarjaa olen pienenä katsonut ja pidin kovasti. Lisäksi olen nähnyt joskus minisarjan, jossa Foggia näyttelee Pierce Brosnan. Olen lukenut kirjankin joskus ammoisina aikoina - pitäisi varmaan lukea uudestaan jossain vaiheessa - muistan pitäneeni siitäkin, ainakin ala-asteikäisenä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!