torstai 28. huhtikuuta 2016

Kirjalliset illalliskutsut TagBongasin Dreamland Book Blog blogista The Literary Dinner Party Tagin, jonka kysymykset suomensin. Leikkimieliset vastaukseni ovat tässä:

Emännöit illalliskutsuja. Voit kutsua kirjoista paikalle kenet tahansa hahmon, joka sopii seuraaviin kohtiin:

1. Hahmo osaa tehdä ruokaa tai pitää ruoanlaitosta

Constance M. Burge: Charmed kirjasarjan Piper on ammatiltaan kokki. Hän osaisi loihtia upeat tarjoilut - ripauksella taikaa. Olisi upeaa tavata oikea noita.

2. Hahmo, jolla on varaa kustantaa juhlat

Stephenie Meyer: Houkutus kirjan Alice Cullenilla ei vaikuta olevan puutetta rahasta. Hahmo on kirjasarjan ainoa valopilkku. Rakastan vampyyritarinoita, joten olisi hauskaa tavata oikea vampyyri - vaikka se olisikin auringonvalossa kimaltava ja valkosipulia sietävä yksilö.

3. Hahmo, joka saattaa aiheuttaa kohtauksen

Angela Sommer-Bodenburg: Pikku Vampyyri kirjojen Rydiger samasta syystä kuin edellisessä kysymyksessä. Poikkeuksena, että hän on aito vampyyri. Huvittava, äkkipikainen ja arvaamaton - nostalginen hahmo. Toivottavasti hänellä olisi varaviitta mukanaan niin illallisen jälkeen voisi tehdä pienen lentokierroksen.

4. Hahmo, joka on hauska tai viihdyttävä

Rob Thomas: Veronica Mars kirjojen Veronica. Hänestä löytyy omanlaistaan huumoria - etenkin ystävien seurassa. Veronica on yksi lempihahmoistani. Hän on taitava, omapäinen, itsevarma ja uskottava hahmo.

5. Hahmo, joka on erittäin sosiaalinen tai suosittu

Pikku Prinsessa kirjan Saara. Rakastin lapsena elokuvaa, jossa Shirley Temple näyttelee Saaraa. Olisi mielenkiintoista keskustella niin hyväsydämisen, lempeän ja rakastettavan hahmon kanssa.

6. Pahis

Selasin uudestaan ja uudestaan lukemieni kirjojen listaa enkä keksinyt sieltä yhtään pahista. Valitsen siksi uhkarohkeasti John Boynen: Poika raidallisessa pyjamassa kirjan ´Hillerin´. Mieluiten kuitenkin turvallisen välimatkan päässä muista, kahleissa ja vartioituna. Häneltä voisi kysyä yhden kysymyksen: miksi. En kuitenkaan uskoisi saavani vastausta.

7. Pariskunta - ei välttämättä romanttinen

Mietin hetken aikaa, valitsenko Nälkäpeli kirjojen Katnissin ja Peetan vai Harry Potter kirjojen Hermionen ja Ronin. Päädyin jälkimmäiseen pariskuntaan. Todennäköisesti olisi liian raskasta tavata kovia kokeneet Katniss ja Peeta. Heillä kun on niin paljon mielenterveysongelmia ja kärsimyksiä taustalla. He saavat siis elää loppuelämäänsä rauhassa ilman rasittavaa illalliskutsua. Hermione ja Ron sen sijaan voisivat olla viihdyttävää - ja etenkin taianomaista - seuraa.

8. Sankari tai sankaritar

Robert Jordan: Ajan Pyörä kirjasarjan Mat. Jälkiruokaa odotellessa voisin ottaa erän noppapeliä ja todeta, onko hänellä tosiaan kaikessa satumaisen hyvä tuuri.

9. Hahmo, jota ei arvosteta

AJ Penn: The Tribe: A New World kirjan Ruby on luultavasti aika tuntematon hahmo. Minusta olisi ihanaa tavata hänet, sillä hän on osaava, itsevarma ja voimakastahtoinen nainen. Lisäksi hän voisi opettaa muutamia vinkkejä selviytymisestä.

10. Omavalintainen hahmo

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo kirjan herra Darcy. Haluaisin tietää, onko mies todella maineensa veroinen. Olisi huvittavaa nähdä, kuinka hän istuisi hiljaa illallispöydässä ja mulkoilisi muita vieraita.

Päätin kutsua sellaisia hahmoja, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen - etenkin lapsuudessa ja nuoruudessa. Pahista lukuunottamatta.


Mitä vastaisit kysymyksiin? Muita kommentteja?

1 kommentti:

  1. Olipas tätä hauskaa lukea. :) Ihan heti ei tullut mieleen kovinkaan moneen kohtaan vastausta, mutta laitetaan pohdintaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!