sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Blogistanian kesälukumaraton 17.6.2017Osallistuin blogistanian kesälukumaratoniin - tavallaan. Tarkoituksena oli lukea lauantaista 17.6.2017 klo 13.00 sunnuntaihin 18.6.2017 klo 13.00, mutta muu elämä päätti toisin. Lähdinkin ystävän kanssa päiväksi Tallinnaan. Kunnioitin matkaseuraa jättämällä kirjat kotiin ja nauttimalla yhteisestä kesäpäivästä upeita nähtävyyksiä katsellen sekä kahviloissa istuen. Vanhoja rakennuksia ihastellessa alkoi palavasti tehdä mieli lukea Viroon ja etenkin Tallinnaan sijoittuvaa kirjallisuutta. Olisiko hyviä vinkkejä?Mutta itse asiaan: Minulla ei ole tänä vuonna ollut kovin hyvä onni lukumaratonien suhteen. Viimeksi sairastuin ja nyt lähdin matkalle. Sain sunnuntain puolella luettua viisi sivua. Laiha tulos, mutta ei se toisaalta haittaa, koska aion lukea myöhemmin lisää. Toivottavasti muilla oli onnistuneempi lukumaraton! Oli mukava olla ainakin ajatuksissa mukana!


Lue lisää blogistanian kesälukumaratonista.26 kommenttia:

 1. Joskus käy näin! En osaa vinkata virolaista tai Tallinnaan sijoittuvaa kirjallisuutta, mutta olisin kyllä itsekin kiinnostunut lukemaan sellaista. Muinaisella viron kurssilla opiskeluaikanani perehdyttiin Viron kirjallisuuden historiaan, mutta olisi mukava tuntea virolaista nykykirjallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hauska osata edes vähän viroa! Täytyy yrittää tutkia, mitä kirjallisuutta olisi tarjolla.

   Poista
  2. HS:ssä oli listattu tänään 30 parasta lomalukemista, ja tuli tämä sinun kysymyksesi mieleen, kun listalla oli Tallinnaan sijoittuva kirja: Ilmar Taska: Pobeda 1946. Suom. Jouko Vanhanen. WSOY. 315 s.

   Poista
  3. Oi, kiitos vinkistä! Täytyy heti tutkia, millainen kirja on kyseessä :)

   Poista
 2. Onneksi tänä kesänä on vielä kaksi maratonia jäljellä, toivottavasti pystyt osallistumaan niihin. :)
  En tunne kovin hyvin virolaista kirjallisuutta, mutta suomeksi on ilmestynyt Apteekkari Melchior-dekkarisarja, joka sijoittuu keskiaikaiseen Tallinnaan. En ole vielä itse lukenut niitä, mutta omistan sarjasta neljä ensimmäistä osaa (viisi on suomennettu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän :)

   Dekkarisarja kuulostaa hurjan jännittävältä! Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Hei, tulin vastavisiitille! Sinulla on mielenkiintoinen kirjablogi. Luin paljon varsinkin nuorempana, perheen myötä lukeminen vain on jäänyt arjen jalkoihin. Runot ovat lemppareitani, niistä en luovu! Kaipaan kyllä lukemaan uppoutumista, sitä paloa, kun kirja vie tyystin mennessään, vaan eiköhän sillekin tule vielä aikansa. Tänä kesänä voisi kylläkin taas tavoitella tuota kirjamaailmoihin sukeltamisen autuutta:)

  Kesälumoa sinulle Katriina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun vierailit!
   Minustakin on mukavaa löytää kirja, joka vie täysin mennessään. Toisaalta sen haluaisi ahmia kerralla, mutta toisaalta säästellä, jotta sen lukeminen ei olisi ohitse.
   Mukavia lukuhetkiä, jos päätät tarttua kirjaan! Ja hyvää kesää!

   Poista
 4. Viivi Luik tuli heti mieleeni virolaiskirjailijasta. Hänen romaaninsa Seitsemäs rauhan kevät (piti ihan googlailla nimeä, sillä romaanin lukemisesta on jo niin kauan aikaa) sisältää samoja teemoja, joita Sofi Oksanenkin on käsitellyt. Kannattaa tutustua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä! Minun pitäisi lukea toki myös Oksasen kirjoja.

   Poista
  2. Viivi Luik ja Sofi Oksanen minullekin tulivat ensimmäisinä mieleen.
   Itse en ole ollenkaan lukumaraton-ihminen, joten ymmärrän hyvin, että lähdit mieluummin reissuun.

   Poista
  3. Minulle suorittamalla lukeminen ei myös sovi, mutta ajatus yhdessä yhtä aikaa lukemisesta on hauska.

   Poista
 5. En ole itse lukenut, mutta Rein Raudin kirjoja olen nähnyt kehuttavan. Niistä on suomennettu ainakin Rekonstruktio sekä Täydellisen lauseen kuolema, joka sijoittuu Neuvostoliiton romahtamisen aikoihin Tallinnaan, Helsinkiin, Leningradiin ja Tukholmaan.

  VastaaPoista
 6. Tallinnan reissu on ihan kelvollinen syy skipata lukumaraton. Ensi kerralla sitten taas uusi yritys! Ajattelin itsekin yrittää mukaan heinäkuun lukumaratonille, mutta saas nähdä miten käy. :)

  Virolainen kirjallisuus on melko lailla tuntematonta aluetta minulle. Sofi Oksasen kirjat lienevät ainoita, joiden kautta olen maahan tutustunut kirjallisesti. Otanpa minäkin ylös tuon Pihin naisen vinkkaaman Viivi Luikin, se vaikuttaa kiintoisalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt huolella valmistautunut seuraavaan lukumaratoniin. Jospa kolmas kerta toden sanoo :D

   Poista
 7. Onneksi lukumaraton ei ole niin vakava asia ja kesällä jäljellä vielä parikin vaihtoehtoista maratonpäivää :-) Minä puolestani olin koko edellisen viikon työmatkalla, enkä sitten raaskinut kotona sanoa perjantai-illan paluun jälkeen, että rupeankin lukemaan. Siinä olisivat varmaan äitipisteet (ja vaimopisteet) painuneet jo pahasti miinukselle.
  Mutta seuraavaan aion vakaasti osallistua - valmistelutkin ovat jo vauhdissa.

  VastaaPoista
 8. Minunkin piti osallistua, mutta kai sitten tein jotain ihan muuta, sillä unohdin koko maratonin :D Ehdin hyvin lukea muulloinkin kuin kesällä, joten en välttämättä lue kesäloman aikana sen enempää, ennemmminkin panostan ehkä sosiaalisuuteen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua :) Sosiaalisuuteen on myös tärkeää panostaa!

   Poista
 9. Virosta ei tule mieleen muita kirjallisuusvinkkejä kuin opiskeluaikaan lukemani tenttikirjat Viron historiasta. Ja niitäkään en enää muista nimeltä 😄
  Mutta suosittelen perehtymistä maailmansotien väliseen Viroon. Minulle oli aikanaan aika tajunnanräjäyttävää ymmärtää, että 1920- ja 30-luvuilla Suomi ja Viro olivat samanlaisia nuoria valtioita. Mutta jatko olikin sitten aivan erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kuulin ohimennen Tallinnassa oppaan puhuvan, kuinka virolaiset kulkevat eri asioissa suomalaisten perässä.

   Poista
 10. Ah! Heti tuli mieleen yksi aivan muu kirjavinkki! En muista, olenko nähnyt täällä blogissasi Paula Havasteen kirjoja, mutta Vihat-sarjan viime vuonna ilmestyneessä osassa liikutaan keskiaikaisessa Tallinnassa. Vahva suositus koko sarjalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut Paula Havasteen kirjoja. Kuulostaa hyvältä!

   Poista
 11. En ole varsinaisesti osallistunut lukumaratoneihin, mutta viime kesänä Kirsi keräsi lukupiirimme aktivisteilta jälkikäteen tiedot siitä, mitä heinäkuun lukumaratonpäivänä olimme lukeneet. Osallistuin siis tietämättäni, mikä sopi minulle hyvin. Ensi lauantaina sama ehkä toistuu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!