sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kimberly Belle: The Marriage Lie"How well do I know my husband?"

Belle, Kimberly: The Marriage Lie
Julkaistu: 2016
Mistä maasta: Yhdysvallat
Kustantaja: HarperCollinsPublishers Ltd.
Sivumäärä: 334


Iris ja Will Griffith ovat olleet onnellisesti naimisissa jo seitsemän vuotta. Heillä kummallakin on hyvä työpaikka, yhteinen ystäväpiiri ja haave omasta lapsesta. Elämä kääntyy päälaelleen, kun Will julistetaan kuolleeksi lento-onnettomuudessa. Hän on ilmoittanut vaimolleen lähtevänsä työmatkalle Orlandoon, mutta jostain syystä hänet on rekisteröity Seattleen matkalla olleeseen koneeseen, joka on syöksynyt alas taivaalta.

"Loving like there was no tomorrow. But tomorrow came." (s.60)

Iris ei ehdi surra aviomiestään, sillä hänen on hoidettava lukuisia käytännön asioita, kuten muistotilaisuuteen meneminen, median välttely ja vakuutusasioista sopiminen. Hänen sukulaisensa saapuvat onneksi auttamaan, sillä hän saa itkukohtauksia eikä saa pidettyä ruokaa sisällään. Iris ei suostu hyväksymään uutista, suuttuu ihmisten lohduttavista sanoista ja aloittaa seikkaperäisen selvittelyn tapahtumien kulusta. Hänen päässään pyörii miljoonia eri kysymyksiä. Jokaisen edistysaskeleen myötä hänellä on uusi teoria käsissään. Miksi Will oli matkalla Seattleen? Miksi hän on valehdellut kaikille tekemisistään ja etenkin menneisyydestään? Onko Will sittenkin elossa? Vai onko vain hyvä, että hän on kuollut?

 "I close my eyes for a few erratic heartbeats, the emotions exploding like bombs in my chest. What do I do? Who do I call? My first instinct is to call Will - " (s.39)

Luin kirjan ahmimalla, sillä halusin kiivaasti tietää, mitä oikein oli tapahtunut. Loppuratkaisua sai odottaa aivan viime sivuille asti. Muuta kirjasta ei oikein voi kirjoittaa paljastamatta tapahtumien kulkua. Lukekaa kirja, jos haluatte elämäänne jännittävän mysteerin!


Helmet lukuhaaste 2017: 14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella

1 kommentti:

  1. Vaikuttaapa jännältä, mysteeriset katoamiset kiinnostavat. Täytyypä merkata ylös, josko lukisi itsekin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!