sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Darren Shan: Yön liittolaiset"Leikki varmaan loppuu nyt."

Shan, Darren: Yön liittolaiset
Kirjasarja: Osa 8
Muut osat: Osa 1, osa 2, osa 3, osa 4, osa 5, osa 6 ja osa 7

Julkaistu: 2009
Alkuperäinen julkaisu: 2002
Alkuperäinen nimi: Allies of the Night

Mistä maasta: Iso-Britannia
Suomentanut: Kaijamari Sivill
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Sivumäärä:176


Vampyyrit Vancha March ja Larten Crepsley sekä puolivampyyri Darren Shan jatkavat Vampaneesimestarin metsästystä. Heidän mukanaan kulkee uskollinen siniviitta Harkat Mulds. Joukon mieltä painaa epäonnistunut hyökkäys. Vanchaa harmittaa etenkin se, että hän ei uskaltanut vahingoittaa veljeään Gannen Harstia, joka on vampaneesi. Joukko suuntaa kulkunsa Lartenin entiseen kotikaupunkiin, jota riivaa murha-aalto. He epäilevät vampaneesien olevan syyllisiä. Koulutarkastaja saapuu heidän hotellihuoneeseensa sotkemaan asiat. Hän nimittäin pakottaa Darrenin kouluun! Meno yltyy vieläkin kummallisemmaksi, kun Darren kohtaa entisen ihastuksensa, aikuistuneen Debbien, sekä entisen parhaan ystävänsä, myös aikuistuneen Steve Leonardin, jonka vuoksi hän alun perin päätyi puolivampyyriksi.

"Viikko meni nopeasti, ja ennen kuin huomasinkaan, oli edessä taas viikonloppu. Ensimmäistä kertaa olin vähän harmissani kun minulla oli kaksi vapaapäivää." (s.76)

Kirjaa lukiessa joutuu tällä kertaa pohtimaan, kumpi on tärkeämpää: yhteisön vai yksilön etu. Mitä itse valitsisi, jos joutuisi päättämään, salliiko ihmisjoukon vai itselle läheisen ihmisen tapettavan. Lukija saa myös pohtia, millaiset ihmiset ovat luotettavia ja millä perusteella heihin luottaa. Mietinnän alla on myös ikuisuusongelma: koulukiusaaminen. Huomio kiinnittyy jälleen kirjasarjan naishahmoihin. Olen edelleen pettynyt kirjasarjan tyyliin kuvailla heitä. Tällä kertaa väheksynnän kohteena on Debbie. Darren nimittäin suutelee häntä väkisin ja yrittää samaa temppua vielä kaksi kertaa uudestaan, vaikka Debbie kieltää häntä. Vancha March käyttäytyy myös lipevästi Debbien seurassa.

"´Kipakka neitokainen, eikö?´ Vancha huomautti minulle äänekkäästi kuiskaten. ´Tuollaisen naisen pauloihin olisi helppo langeta.´" (s.128-129)


Helmet lukuhaaste 2018: 32. Kirjassa käydään koulua tai opiskellaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!