Alkuvuodesta en olisi ollenkaan osannut kuvitella, että vuosi kuluisi kotisohvan nurkassa kirjoja lukien ja asmr-kirjastohuoneiden äänet taustalla kuuluen. Nautin Hartwall areenalla Hans Zimmerin musiikista ja Disney on Ice esityksestä sekä Kansallisteatterissa Ilmasillan ennakkonäytöksestä. Yhtäkkiä kaikki laitettiin kiinni. Kirjastotkin. Muutin samaan aikaan uuteen asuntoon ja ostin uuden kirjahyllyn, joka täyttyi sekä omista vanhoista että verkon kautta tilatuista kirjoista. Elämä muuttui myös ulkoilupainotteiseksi. Pyöräilin ja vierailin museoissa. Kävin kansalliskirjastossa, mistä olin haaveillut pitkään. Kaipasin ihmisten tapaamista, teatteria ja erilaisia tilaisuuksia. Keskityin nauttimaan pienistä ilon hetkistä. Vaikka vain leivoksen ostamisesta kirjablogini synttärien kunniaksi.
Luin vuoden aikana 48 kirjaa. Edellisinä vuosina olen lukenut 64, 57, 73 ja 75 kirjaa, joten se on pienin luku vähään aikaan. Luin tänä vuonna 17 kotimaista kirjaa ja 31 ulkomaista kirjaa. Paras lukemani kirja oli Joel Egloffin Taju kankaalla. Toinen viiden tähden lukukokemus oli Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat. Kokeilin kesäkuussa 24 tunnin lukumaratonia lapsuuden kirjojen parissa. Jaksoin lukea vain 2,5 Neiti Etsivä kirjaa. Lukumaratonit eivät oikein ole minua varten. Keksin kysyä ihmisten lempikirjoja instagramissa ja luvata lukea yhden niistä. Luin vuoden aikana kolme eri lempikirjaa. Aion jatkaa lempikirjojen kyselyä uutenakin vuonna. Olen iloinen, että sain syksyllä viimein luettua Bram Stokerin Draculan, mistä olen haaveillut jo monta vuotta. Ensi vuonna olisi hienoa viimein lukea Taru sormusten herrasta loppuun. Voisin kirjoittaa lukemastani lukupäiväkirjaa.
Maailman ympäri
Oma henkilökohtainen haasteeni on lukea kirjoja kaikista maailman maista. Kirjailijan täytyy olla kotoisin kyseisestä maasta, ja kirjan tapahtumien tulee sijoittua kyseiseen maahan. Tänä vuonna luin haasteeseen 13 kirjaa. Olen lukenut haasteeseen yhteensä 33/195 kirjaa.
Kirjagram ja lukupiirit
Kirjoitin alkuvuodesta inspiraation vallassa Kirjabloggaajien joukkopako! nimisen postauksen. Siinä totean, että kirjablogit ja kirjainsta täydentävät ihanasti toisiaan. Kirjagramissa parasta on keskustelu ja kirjavinkit. Kirjojen kuvaaminen on hauska harrastus lukemisen ohella.
Tänä vuonna tutustuin instagramissa toimiviin lukupiireihin. Lukuisa niminen tili järjesti keväällä lukupiirin Joyce Carol Oatesin Blondin ympärille. Lukupiirissä luettiin tietyt sivut viikon aikana ja keskusteltiin luetusta viikon lopussa. Kesällä liityin notfastjustfuriousbooks nimiseen lukupiiriin, jossa on yksitoista jäsentä, joista jokainen valitsee vuorotellen luettavan kirjan. Lukupiirissä on menossa jo kuudes kirja. Luettavista kirjoista keskustellaan kerran viikossa instagramin yksityisviestien puolelle perustetussa ryhmässä.
Toiveet vuodella 2021
Näinä aikoina en uskalla toivoa muuta kuin hyvää terveyttä itse kullekin. Toivottavasti viimeistään vuoden päästä olisimme siinä tilanteessa, että voisimme taas järjestää kirjabloggaajien ja -grammaajien tapaamisia. Teatteriinkin on suunnaton ikävä. Annetaan kirjallisuuden tuoda meille lohtua siihen asti.
Toivotaan parempaa uutta vuotta 2021!
Hurja vuosi takana, kaikki muuttui... Toivotaan parempaa ja turvallisempaa vuotta 2021!
VastaaPoistaToivotaan, että maailman tilanne paranee tänä vuonna. Hyvää uutta vuotta!
PoistaHienosti olet selvinnyt koronavuodesta. On opittu nauttimaan pienistä asioista <3
VastaaPoistaHyvää Uutta Lukuvuotta 2021!
Hyvää uutta vuotta!
PoistaHyvää uutta vuotta sinulle!
VastaaPoistaNämä yhteenvedot ovat hienoja. Oma lukuvoteni yhteenveto tulee hieman myöhemmin.
Minustakin on kiinnostavaa lukea toisten vuodesta, luetuista kirjoista ja koetuista hetkistä. Hyvää uutta vuotta!
PoistaMinulla kävi ihan samalla tavalla, luin tänä vuonna vähemmän kuin viime vuosina. Hyvää uutta vuotta!
VastaaPoistaEhkä alkaneena uutena vuotena taas vähän enemmän. Hyvää uutta vuotta!
Poista