tiistai 25. syyskuuta 2018

5 kirjavinkkiä Halloween -lukuhaasteeseen!



Osallistutko Yöpöydän kirjat -blogin Halloween -lukuhaasteeseen, joka pidetään 1.-31.10.2018? Tässä on viisi kirjavinkkiä!

1. Horace Walpole: Otranton linna

Eletään Otranton ruhtinaskunnassa keskiajan Italiassa. Linnassa koetaan suuria tunteita, todistetaan järjettömiä ihmiskohtaloita, pelataan sukujen valtapeliä ja yritetään taistella julmia perintösääntöjä vastaan. Linnan kuuliaista, kristittyä väkeä alkaa vaivata näyt aaveista ja jättiläisistä. Kirja on goottilainen romaani ja modernin kauhukirjallisuuden klassikko.



2. Mats Strandberg: Risteily

Uransa viimeisiä matkoja Tuhkolman ja Turun välillä seilaava Baltic Charisma on täynnä juhlivia ihmisiä. Autokannelta omaa hyttiään kohden liukuu äiti poikansa kanssa. Heissä on jotain vialla. Aivan kuin he eivät kuuluisia kuvaan. Vampyyrien verilöyly alkakoon.



3. Angela Sommer-Bodenburg: Pikku Vampyyri

Rydiger vampyyri ystävystyy Anton pojan kanssa. He lentelevät vampyyrinviittojen avulla hautausmaalle tutustumaan vampyyrien hautaholviin, juoksevat puukepein varustautunutta hautausmaanvalvojaa karkuun ja keskustelevat vampyyrien erikoisista ruokailutavoista. Karmivan hellyyttävä lastenkirja.



4. Darren Shan: Friikkisirkus

Darren ja Steve päättävät lähteä katsomaan salaista ja kiellettyä friikkisirkuksen esitystä keskellä yötä. He kokevat toinen toistaan pelottavampia esityksiä, joista osa on hengenvaarallisia jopa katsojille. Yö päättyy kohtaamiseen aidon vampyyrin kanssa. Hiuksia nostattavassa nuortenkirjasarjassa on kaksitoista osaa.



5. Mila Teräs: Noitapeili

Parhaat kaverukset Hugo ja Lydia löytävät tiensä salaperäiseen kirjastoon, jonka hyllyn takaa löytyy luukku, josta pääsee Kyöpelinvuoren juurelle noitien vuotuiseen konferenssiin. Lapset tutustuvat noitamaisiin kauppoihin, lemmikkeihin ja tietenkin itse noitiin, joilla on eriskummallisia tapoja syödä matoja tai kasvattaa itselleen syyliä. Iloinen tapaaminen saa epämiellyttävän käänteen, kun taianomainen noitapeili alkaa temppuilla hyisiä henkäyksiä jälkeensä jättävien varjojen vuoksi. Kirja on Harry Potter henkinen lastenkirja.




4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä. Varmasti hyviä vinkkejä tähän tarkoitukseen.

    VastaaPoista
  2. Walpolen kirja olikin minulle aivan uusi tuttavuus, ja se alkoi heti kiinnostamaan minua kovasti. En tiedä, ehdinkö lukea sitä tähän haasteeseen mutta ehtiihän sitä myöhemminkin. Pikku vampyyri -kirjat ovat aivan mainioita! Luin niitä joskus nuoruudessani, ja olen ainakin yhden lukenut myös blogiaikana. Sarja on kestänyt aikaa oikein hyvin. :)

    VastaaPoista
  3. Kiva vinkkipostaus! Risteily pitäisi jossain välissä lukea.

    VastaaPoista
  4. Tuon ensimmäisen kaltaisilla kirjoilla voisin osallistuakin. Viime vuonna jo harkitsin nimittäin :-) Sen verran voi mukavuusalueen ulkopuolelle kurkottaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!