lauantai 5. maaliskuuta 2016

#‎pojatkinlukee ‬-kampanjaPäätin kirjoittaa #‎pojatkinlukee ‬-kampanjasta, jos joku ei jostain syystä ole vielä kuullut siitä!

Mikko Toiviainen käynnisti kampanjan, jonka tavoitteena on edistää poikien lukemista. Siihen on tullut mukaan ainakin kirjakustantamoita, kirjakauppoja, kirjastoja ja kirjabloggaajia.

Kampanjan facebook sivuilla todetaan, että pojat kaipaavat oikeanlaista lukemista sekä lukuidoleita. Mielestäni kaivataan osittain myös asenteen muutosta siihen suuntaan, että lukeminen on myös pojille hauskaa, jännittävää ja mielenkiintoista ajanvietettä. Kalenterikarju blogissa todetaan, että lukemisesta on myös käytännön hyötyä, sillä sen avulla sanavarasto kasvaa, yleissivistys karttuu ja sosiaaliset taidot kehittyvät. Myös mielikuvitus laajenee, luku- ja kirjoitustaito paranee ja ympäröivä maailma hahmottuu entistä selvemmin.

Mielessäni alkoi jostain syystä soida Antti Tuiskun kappale Mies, kun kuulin ensi kerran tästä kampanjasta:

"Hei kerro, kuinka ollaan mies?
Kuinka se oikein ansaitaan?
Jos löydän sinne jostain tien
sittenkö musta kasvaa mies?"


Kuuluuko miehisyyteen myös lukeminen? No tietenkin kuuluu!


Miehet ja pojat vinkkaavat kirjanmerkkien avulla hyviä kirjoja pojille!

Kannustan omalta osaltani kaikkia tukemaan lasten lukemista! Tutustukaa kirjoihin ja kirjalistoihin. Lukekaa kirjoja lapsille ääneen! Kannustakaa heitä omalla esimerkillänne lukemaan niitä myös itse!


Lisää aiheesta: Kalenterikarju blogissa kerrotaan tarkemmin, kuinka kampanja sai alkunsa ja kuinka se on edennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!