maanantai 7. maaliskuuta 2016

Lukuidolit#‎pojatkinlukee ‬-kampanjan sivuilla mainittiin, että pojat kaipaisivat lukuidoleita. Päätin koota pienen kuvakollaasin lukevista ulkomaalaisista julkkiksista:


Näyttelijä Johnny Depp


Näyttelijä-dj Elijah Wood


Näyttelijä James Franco


Jalkapalloilija Christiano Ronaldo


Darth Vader   : D

Mielestäni paras lukuidoli on kuitenkin oma perheenjäsen, kummi tai ystävä!

Kuka on tai on ollut sinun lukuidolisi? Tarvitaanko sellaisia? Muita kommentteja?

2 kommenttia:

  1. Lukeminen, kuten moni muukin asia, on tietyssä mielessä periytyvää: jos lapsuudenkodissasi oli kirjoja, vanhempasi lukivat ja sinulle luettiin iltasadut, niin kiinnostus kirjoihin oli herätetty ja esimerkin voima puree. Tätini luki minulle koko lastenkirjojen setin a.D., itselle lukeminen on elämätapa, omille lapsille on luettu ja nyt on iltasatukirjassa kiinni Vaari kun pikkuväki yökyläilee. Tosin ekaluokkalainen lukee myös itsekseen. Lukeminen avartaa maailmankuvaa. Sanoja tarvitaan aina, mitä enemmän niitä kertyy, sitä helpompi omaksua uusia,sujuvampi kommunikoida ja tuottaa tekstia sekä sitä nopeampi esim. opiskellessa omaksua uutta tietoa. Jatketaan siis harjoituksia:)

    VastaaPoista
  2. Minua työnsi lukemaan juuri se, ettei olisi saanut lukea, kielletty hedelmä. :)
    Nykyään lapsia houkutellaan kirjojen ääreen, mutta 50- ja 60-luvuilla Suomen maaseudulla kirjat nähtiin työstä pois viekoittelevina turhuuksina. Mutta minä tyttö uhmasin ja luin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!