sunnuntai 21. helmikuuta 2016

KirjaostoksetOstan harvoin kirjoja. Yleensä vain lainaan kaikki lukemani kirjat kirjastosta. Viimeksi ostin kirjoja viime kesänä. Tässä kuussa ostin kauan haaveilemani kirjan Robert Jordan: The Wheel of Time Companion, joka on mielestäni ehdoton ostos Ajan Pyörä kirjasarjasta pitäville. Lisäksi ostin Kass Morganin The 100 kirjasarjan boksin.

The Wheel of Time Companion on tavallaan sanakirja, jossa selitetään tarkemmin muun muassa kirjasarjan henkilöitä, esineitä, olentoja, sotia, maita ja kaupunkeja. Siinä on myös vanhan kielen sanoja sekä muutamia karttoja ja kuvia.

The 100 kirjasarja puolestaan kertoo ydinsotaa avaruuteen paenneiden ihmisten jälkeläisistä. Ruokavarat alkavat loppua, joten he päättävät lähettää sata ihmistä maapallolle tutkimaan ja varmistamaan elinolosuhteita, jotta loputkin voisivat turvallisesti palata takaisin maan pinnalle. Pidän dystopiasta, joten tämä kirjasarja on minun mieleeni.

3 kommenttia:

  1. Olen lukenut ekan osan tuota The 100-sarjaa, ja siitä tehty tv-sarja on yksi tämän hetken suosikkejani. Pitäisikin lukea nuo seuraavatkin osat.

    VastaaPoista
  2. En ole kyllä lukenut, mutta tuo The 100 kuulostaa kyl tosi mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
  3. Enpäs tiennyt The 100-sarjan kolmannenkin osan jo ilmestyneen. Ekan olen lukenut ja hämmästyin kuinka erilainen se on tv-sarjan kanssa. Tykkäsin kyllä molemmin, tv-versiosta ehkä kuitenkin enemmän. Pitäisi lukea nuo kaksi muutakin osaa, jos ne löytyisivät kirjastosta. Ekasta tein hankintapyynnön kirjastooni ja se lisättiinkin kokoelmaan. Mietin vaan, että se nopeus, jolla tarina telkkarissa on edennyt, ei voi mitenkään mahtua kolmen kirjan kansien väliin. Eka osa kun ei kattanut edes koko ekaa kautta. Ellei toisessa osassa sitten kerronta nopeudu radikaalisti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!