sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Kirjabloggaajan kesäaakkosia V-ÖJa kaikkea muuta -blogin Minnan aloittama haaste päättyy viimeisiin aakkosiin.

Tässä omat kesäaakkoseni:

V = Vampyyrit

Vampyyrit ovat mielestäni kauhuolennoista mielenkiintoisimpia. Lapsena luin Pikku Vampyyri -kirjoja, ja viime vuonna kävin katsomassa Vampyyrien tanssi nimisen näytelmän. Minun pitäisi tutustua niin sanottuihin alkuperäisiin tarinoihin kuten Bram Stokerin Draculaan.

X = 10

Yksi lempikirjoistani on Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa, toiselta nimeltään Eikä yksikään pelastunut. Se on mystinen, kiehtova ja jännittävä suljetun paikan arvoitus.

Y = Youtube

Katselen harvoin kirjoihin liittyviä videoita. Pidän enemmän blogipostausten lukemisesta, sillä niitä pystyy silmäilemään paremmin.Å = Åbo

Olen käynyt Turussa viimeksi muutama vuosi sitten. Ensimmäisenä tulee mieleen Turun linna, sillä rakastan erilaisia linnoja, kartanoita ja palatseja. Minusta on mielenkiintoista lukea niihin sijoittuvia tarinoita.

Ä = Äänikirjat

Lapsena pidin kirjojen lukemisen lisäksi äänikirjojen kuuntelemisesta. Aikuisena olen kuunnellut niitä matkustaessani, sillä en oikein voi lukea kirjoja liikkuvissa kulkuvälineissä.

Ö = Österreich

Saksan ohella Itävalta on yksi lempimaani matkustaa. Siellä on kauniita maisemia ja upeita nähtävyyksiä. Minua kiehtovat etenkin historialliset tapahtumat sekä vuoristomaisemat.4 kommenttia:

 1. Vampyyrit ovat olleet suosikkejani siitä lähtien, kun luin esiteininä Draculan... Nykyään niistä voikin lukea vaikka minkälaisissa muodoissa ja tarinoissa - kirjoja riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kirjoissa on vaikka mitä versioita vampyyreista, mikä on ihan hauskaa.

   Poista
 2. Kirjalliset youtube-videot ovat jääneet minullekin vieraaksi. Jotenkin videot ja kirjat ovat vähän outo formaattiyhdistelmä :D. Itävalta on kaunis maa. Olen käynyt vain kerran Wienissä, mutta uudelleenkin olisi kiva sinne matkustaa, ja vaikka reissata autolla hienoja alppimaisemia katselemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tulee heti kamala matkakuume, kun muistelen aiempia reissuja! Autolla kulkeminen Itävallassa kuulostaa ihanalta.

   Poista

Kiitos kommentista!