perjantai 30. kesäkuuta 2017

Ajattomia satuja ja tarinoita -lukuhaasteen koontiOsallistuin Kirjojen Pyörteissä -blogin Ajattomia satuja ja tarinoita -lukuhaasteeseen. Tarkoituksena oli tutustua lasten ja nuorten kaunokirjallisuuden klassikkoteoksiin. Ajattelin lukea Muumeja, Mauri Kunnaksen kirjoja sekä Onneli ja Anneli kirjoja. Luettavien kirjojen lista hieman muuttui haasteen aloitettuani. Huomasin myös, että luin vain alkuinnostuksessa. Aion myöhemmin lukea loputkin Muumeista sekä muita tuttuja satuja. Tämä oli hauska haaste!

Luin yhteensä neljä kirjaa:

Tove Jansson: Taikatalvi
Lewis Carroll: Alice peilintakamaassa
Tove Jansson: Taikurin hattu
Tove Jansson: Muumipapan urotyöt

14 kommenttia:

 1. Minä en olekaan lukenut yhtään Muumi-kirjaa, ja se on seikka, jonka melkein häpeän myöntää. Nyt sain lainattua kirjastosta Vaarallisen juhannuksen, joka minun piti lukea tähän haasteeseen, mutta en sitten Marikki-kirjan jälkeen enää ehtinyt. Ehkä tässä vielä kesällä ehdin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Tykkään kovasti Muumi kirjoista ja voin suositella niitä luettavaksi silloin, kun tulee sopiva hetki. Mukavia lukuhetkiä!

   Poista
 2. Olen lukenut Taikatalven ja yllätyin kirjan synkkyydestä. Mutta sellaisiahan kaikki Janssonin muumit taitavat olla, ainakin tv-sarjaan verratessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumi kirjat ovat minusta ihanan monipuolisia. Niissä on surullisia tapahtumia, mutta myös omanlaistaan elämäniloa ja huumoriakin.

   Poista
 3. Kiva haaste! Muumi-kirjoja on viime aikoina tullut luettua omalle pojalle, joka rakastaa erityisesti Muumipappa ja meri -kirjaa. Viimeksi luettiin Vaarallinen juhannus, joka sopii hyvin kesälukemiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla!
   Lainasin lukumaratonia varten minulle vielä lukemattomat Muumi kirjat.

   Poista
 4. Tällaisiin haasteisiin ei tule osallistuttua kun ei ole perheessä lapsia... Muumeista en ole jotenkin koskaan pitänyt, mutta ihan sattumalta aloin keräämään muumimukeja :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko koskaan lukenut yhtään Muumi kirjaa? Ne ovat hieman erilaisia kuin tv-sarja. Hauska tapaus, että aloitit keräämään muumimukeja silti :)

   Poista
 5. Minä olen innostunut muumeista vasta näin keski-iässä ja nytkin pääasiassa äänikirjoina. Omat lapsetkaan eivät ole koskaan oikein niihin ihastuneet sen paremmin kirjoina kuin animaatiosarjanakaan. Nyt sitten seuraavaksi kuunnellaan kuopuksen kanssa Taikurinhattu iltasatuina. Saa nähdä, mitä 6v tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin Muumeja teeveestä lapsena. Nyt aikuisena olen lueskellut kirjoja, mitkä toimii tosi hyvin aikuisille, koska niissä on hyviä ajatuksia. Toivottavasti 6-vuotiaasi tykkää kuulemastaan :)

   Poista
 6. Kerro vähän myös, mitä pidit Carrollista tai miltä tuntui lukea kirjaa aikuisena. Siinäkin kirjassa on varmasti tasoja jotka avautuvat aikuisena toisella tapaa kuin lapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin kirjan tammikuussa, joten ajatukset siitä ovat jo hieman hämärtyneet. En ole lukenut kirjaa lapsena, joten muistoihin en voi kirjaa verrata. Muutenkin en ole oikein koskaan ollut Liisasta kertovien kirjojen ystävä. Olen lukenut kirjat nyt lähinnä yleissivistyksen vuoksi ja ottanut ne seikkailuina vastaan.

   Poista
 7. (Jos sait jo kommenttini, niin tämä on toistoa. Putosin välillä verkosta, enkä tiedä tuliko eka kommentti perille.)

  Luin reilun kymmenen vuoden ajan joka ilta vähintään yhden sadun tyttärille iltasaduksi, useimmiten molemmille oman. Jotkut tarinat olivat hienoa, klassikkoja, mutta paljon oli myöskin ihan väkisintehtyä tarinaa, jotka eivät päässeet uusintalukuun.
  Muumit ovat hienoa, japanilainen animaatioversio on vanhemman tyttären hyvän suomen kielen perusta, sillä niitä katsottiin paljon ulkomailla asuessamme. Hienoa, että Förlaget on kustantanut Toven Muumi-kirjoja jälleen kauniina painoksina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saanut kommenttiasi. Minustakin Muumi -kirjojen uudet painokset ovat ihastuttavia. Mukava kuulla tavastasi lukea iltasatuja.

   Poista

Kiitos kommentista!