lauantai 5. maaliskuuta 2016

#‎pojatkinlukee ‬-kampanjaPäätin kirjoittaa #‎pojatkinlukee ‬-kampanjasta, jos joku ei jostain syystä ole vielä kuullut siitä!

Mikko Toiviainen käynnisti kampanjan, jonka tavoitteena on edistää poikien lukemista. Siihen on tullut mukaan ainakin kirjakustantamoita, kirjakauppoja, kirjastoja ja kirjabloggaajia.

Kampanjan facebook sivuilla todetaan, että pojat kaipaavat oikeanlaista lukemista sekä lukuidoleita. Mielestäni kaivataan myös asenteen muutosta siihen suuntaan, että lukeminen on myös pojille hauskaa, jännittävää ja mielenkiintoista ajanvietettä - eikä vain tyttöjen juttu. Kalenterikarju blogissa todetaan, että lukemisesta on myös käytännön hyötyä, sillä sen avulla sanavarasto kasvaa, yleissivistys karttuu ja sosiaaliset taidot kehittyvät. Myös mielikuvitus laajenee, luku- ja kirjoitustaito paranee ja ympäröivä maailma hahmottuu entistä selvemmin.

Mielessäni alkoi jostain syystä soida Antti Tuiskun kappale Mies, kun kuulin ensi kerran tästä kampanjasta:

"Hei kerro, kuinka ollaan mies?
Kuinka se oikein ansaitaan?
Jos löydän sinne jostain tien
sittenkö musta kasvaa mies?"


Kuuluuko miehisyyteen myös lukeminen? No tietenkin kuuluu!

Kampanja löytyy facebookista, instagramista ja twitteristä.


Miehet ja pojat vinkkaavat kirjanmerkkien avulla hyviä kirjoja pojille!

Kannustan omalta osaltani kaikkia miehiä ja naisia tukemaan tyttöjen lisäksi myös poikien lukemista! Tutustukaa poikia kiinnostaviin kirjoihin ja kirjalistoihin. Lukekaa niitä kirjoja pojille ääneen! Kannustakaa vanhempia poikia lukemaan niitä myös itse!


Lisää aiheesta: Kalenterikarju blogissa kerrotaan tarkemmin, kuinka kampanja sai alkunsa ja kuinka se on edennyt. Kirjastolehdessä on muutama lukuvinkki pojille.

4 kommenttia:

 1. Kirjotin itsekin tästä kampanjasta ja vinkkasin samalla omasta hyllystäni löytyviä kirjoja pojille. Käy ihmeessä lukemassa juttu jos et oo jo ehtiny lukea. Kommenttiakin saa jättää (:

  VastaaPoista
 2. Hei Katriina. Nasta postaus aiheesta. Extrapointsit Antti Tuiskun Mies-biisin lyriikkalainoista! T. Mikko / facebook.com/pojatkinlukee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mikko! Ja kiitos kommentista! :) Biisi alkoi tosiaan jostain syystä soida päässäni kuultuani tästä aiheesta.

   Poista

Kiitos kommentista!